Čestný odznak Vzorný kolektiv SNB

Čestný odznak Vzorný kolektiv SNB



Odznak má podobu rudého štítu, jenž má horní rohy vykrojené do obloučků. Ve spodní části štítu se nachází lipové ratolesti. V horní části štítu se nachází dvouřádkový nápis "VZORNÝ / KOLEKTIV", pod ním červená pěticípá barva a pod ní nápis "SNB", respektive "ZNB" u slovenské verze, přičemž písemno "N" je posunuto dolů tak, že jeho vršek je na úrovni středu obou zbývajících písmen. Vzadu je umístěn zavírací špendlík.


Odznak měl tři stupně - bronzový, stříbrný a zlatý.




Zdroje:
- CHURAVÝ, Václav: Resortní vyznamenání, medaile, čestná uznání ministerstva vnitra z let 1945-1989, Česká numismatická společnost, Ústí nad Orlicí, 1993
- www.sberatelstvi.cz
URL : https://www.valka.cz/Cestny-odznak-Vzorny-kolektiv-SNB-t96646#359709 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více