21.05.2010 - Čína může mít stíhačky 5. generace do osmi let

Dle odhadů americké rozvědky může mít Čína stíhací letouny 5. generace již do osmi let. Jde o podstatně kratší časovou lhůtu, než bylo odhadováno dříve. Nová zjištění v USA opět víří debatu o správnosti ukončení výroby stíhacích letounů F-22A Raptor.


Zdroj:
www.themalaysianinsider.com
URL : https://www.valka.cz/21-05-2010-Cina-muze-mit-stihacky-5-generace-do-osmi-let-t96652#359718 Verze : 0
Čína mňže zostrojiť lietadlo novej generácie v priebehu r. 2018. povedal riaditeľ Centra leteckej a kozmickej rozviedky USA (National Air and Space Intelligence Center) Wayne Ulman.
Rýchly nárast vojenskej sily Číny sa stáva veľkou záujmovou činnosťou Pentagonu. Hoci získavanie spravodajských informácií z Číny je veľmi obtiažne, tlačový tajomník Pentagonu Geoff Morrell komentoval zistenia rozviedky ako veľký pokrok počas minulého roku v stavbe lietadla novej (piatej) generácie. práve v minulom roku americký minister obrany R. Gates tvrdil že čínske lietadlo 5. generácie nevyletí pred r. 2025.




vpk.name
URL : https://www.valka.cz/21-05-2010-Cina-muze-mit-stihacky-5-generace-do-osmi-let-t96652#360746 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více