sablona je v priloze, postup pro vyplnovani nasledujici :
1) co jednotka, resp. obdobi jeji existence, to radek
(jednotky rozsekavame na nove tema pokazde, pokud dojde k jejimu zruseni a znovu vystaveni, prejmenovani apod. Kdyztak jsem k dispozici ke konzultacim

)
2) je to v podstate uplna tabulka pro libovolnou jednotku, tedy odpovida zdejsim sablonam pro vojskove teleso, oddil, setninu (zde chybi jen polozka VYZBROJ, ale tu zatim stejne temer nikde neuvadime) i vyssi jednotku. Aby system vedel, kterou sablonu nakonec pouzit, prosim do sloupce NOTE / sloupec U napsat
A pro vojskovou setninu
B pro vojskovy oddil
C pro vojskove teleso
D pro vyssi jednotky
popis je zde :
http://forum.valka.cz/viewtopic.php/p/302935#302935
a v nasledujicim prispevku za tim.
3) bohate staci vyplnit ANGLICKE sloupce u nazvu jednotek, tedy sloupce B, F, I. Ceske preklady pak dodelam hromadne. Potrebujem se podivat na to, jestli preklady mame ke vsem typum jednotek, nebo jestli bude treba neco prelozit.
4) u policek, kde se dava vice radku (dislokace, velitele ...), tak se to dela pomoci ALT+ENTER
5) netreba vyplnovat podrizene jednotky u vyssich jednotek, to se udela automaticky, jak se zalozi podrizene, a budou mit uvedenou svou nadrizenou (snad mi rozumis

). Pouze u posledniho "stupne" uz se uvadeji i jednotky podrizene >
pokud zakladam divize a pluky, a vim, ze do praporu uz nepujdu, tak vyplnim
divize - pouze nadrizene jednotky
pluky - nadrizene jednotky i podrizene jednotky
6) netreba nic linkovat, linkovani se udela automaticky v okamziku, kdy to system bude vkladat
7) dislokaci prosim uvadet ve formatu
obec, zakladna
kde znamo. Kde neznamo, uvadet otazniky, tedy treba
?, zakladna
obec, ?
?, ?

v pripade valecnych jednotek to je trochu neco jineho, nez u mirovych rozmistenych v posadkach, u valecnych se obvykle dohleda jen misto dislokace velitelstvi jednotky, tak uvadet to.
8) nezname hodnoty uvadet otaznik, tam, kde hodnota neexistuje, uvadet pomlcku/minus (napriklad pokud jednotka nema nasledovnika)
vic me asi nenapada, kdyby neco, sem samozrejme na prijmu a rad zodpovim vse. Mozna by bylo dobre zkusit udelat treba pet deset jednotek, poslat mi excel (do mailu,
havelka@valka.cz), ja to zkouknu a kdyby bylo neco spatne, dam vedet, at se to chyti hned v zacatku a ne az kdyz clovek natuka tisic jednotek
jednu ukazkovou jednotku jsem tam nechal, pro ilustraci
diky diky !