O webu Uživatel Propojené weby                    
Vyhledávání

Moderátoři
Funkce
Anketa / Poll
Reklama

[ Kdo je online ]

Najděte nás na Google+

ISSN : 1803-4306

RSS

Poradní forum pro sekci jednotky :: Poradní forum pro ... :: Redakce - informace

Display linkSchlange 06.07.2007 09:38:44 [ Funkce ]  [ Schlangeavatar ]
na základě výměny SZ s Davem zakládám toto forum k diskuzi vztahující se k sekci jednotek.
Display linkSchlange 06.07.2007 09:41:11 [ Funkce ]  [ Schlangeavatar ]
první otázkou která je k vyřešení je míra sjednocení základního členění podsekcí v části fora která se zabývá jednotkami.

shrnutí současného stavu:
členění vychází od jednotlivých moderátorů a z množství podkladů jaké jsou k dispozici. většinou se ke zřizování dalších podsekcí přistupuje až se v ostatních nahromadí více jednotek aby se to zřízení vyplatilo, stejně se postupuje při zřizování podsekcí (např. armády, divize, pluky ....atd.). v diskuzi kde by se moderátoři příslušných sekcí mohli vyjádřit zda alespoň základní členění na armádu, letectvo, námořnictvo a popř. ostatní jednotky standartizovat a do jaké míry je to smysluplné provést, by se mohli dohodnout základní pravidla. současnou snahou jednotlivých moderátorů je napasovat danou sekci co nejvíce na specifika daného státu a data jež má k dispozici. Např. ČR má 2 druhy zbraní (armáda, letectvo, ale např USA jich má 5 (armáda, námořnictvo, námořní pěchota, letectvo, pobřežní střáž).

já osobně bych se za jisté standartizované sjednocení přimlouval, ale s tím aby byla zachována specifičnost a postupný rozpad na detailnější členění iniciovali příslušní moderátoři.

jak vidíte vy ostatní tuto problematiku???
Display linkSchlange 06.07.2007 09:44:29 [ Funkce ]  [ Davavatar ]
To Schlange: v každém případě bych se držel členění toho státu, který popisuji. Já mám, ale dojem že větším problémem budou problémy spojené s historickou návazností, tředa fronty WW II. a WW I. a další lahůdky.
Ale co by bylo dobré vyřešit a né jen pro tuto sekci, ale pro všechny sekce je dělení mezi CZK - CZE - SVK. Mám dojem, že by bylo dobré Slovenský štát a Slovenskou republiku oddělit od ČSR a nebo aspoň udělat pro ní yvláštní forum v rámci ČSR.
Display linkSchlange 06.07.2007 09:44:41 [ Funkce ]  [ Schlangeavatar ]
to oddělení Slovenského štátu bych považoval za smysluplné.

jinak ten problém stejných účastníků v různých obdobích je složitější. protože jsou jednotky které prošly vícerovýznamnými konflikty a je otázkou jestli to odlišit uváděním příspěvků s datem pro které uvedená skutečnost platí, nebo by bylo výhodnější napsat např. divize Big Red One - WWI, divize big Red One - WWII ...... atd. protože těch dat k jednotlivým konfliktům je dost a pokud to bude dohromady v jednom tak je to na slušnou práci to dohledat ve všech příspěvcích jenž se řadí nikoli podle dat platnosti, ale podle data kdy byly vloženy.
Display linkSchlange 06.07.2007 09:45:14 [ Funkce ]  [ Adminavatar ]
K te "normalizaci", ja bych to zatim nechal tak jak to je, protoze dale to delit u statu, kde mame pomerne malo for a informaci je podle me zatim zbytecne, delal bych to i nadale jak se to dela ted.

oddeleni slovenskeho statu od ceskoslovenska jsem pro

usa maji tech slozek sest, tou sestou je narodni garda Very Happy

jeste k te normalizaci, nemuzeme stejne sjednotit vsechna fora na "letectvo", "namornictvo" atd, protoze jak si tu psal, ne vsechny staty vsechny slozky maji, naopak treba u nemecka vidim to soucasne deleni na Heer, Luftwaffe a dalsi jako podstatne smysluplnejsi nez to rozhazet na pechota, letectvo, namornictvo a smichat s dalsimi casovymi obdobimi.

naopak, pokud existuje nejaka jednotka od prvni svetove valky az po soucasnost, nechal bych ji jen JEDNO forum, nedelil bych to dal, protoze lidi obvykle zajima "historie stoprvni divize" jako celek, ne "historie te a te divize za ww2" a ani to neni problem z takoveho fora zjistit. Navic, historie hraje u mnoha divizi vyraznou roli, protoze divize navazuji na sve predchudce a to take dosti predurcuje nasazeni a vubec fungovani jednotky, coz bude tezko zjistit, pokud to rozsekame na tisic kousku (viz napr. britske regimenty, na jake useky byste chteli delit tyto mnohdy 300 let pusobici jednotky ? ) Tedy jsem pro zachovani JEDNOHO FORA PRO JEDNU JEDNOTKU, ne vice.

Take je treba vzit v uvahu, ze na tato fora se obvykle clovek dostane spise pres clanky, nez ze by si to sam probrouzdal. A pokud ano, vi co hleda, ne ze bude prochazet jeden rusky front za druhym a nadavat, ze jeden je z bolsevicky revoluce a druhej z konce druhy svetovy valky Smile V tom bych problem nevidel.
Display linkSchlange 06.07.2007 09:45:54 [ Funkce ]  [ Schlangeavatar ]
je velmi dobré že jsi tu připomněl že tato sekce slouží jako doplnění a rozšíření pro publikované články. nechápu jak mi to po tolika času stráveném linkování mohlo vypadnout z hlavy a zapomenout to tu uvést v diskuzi.

jinak co se mě osobně týká tak také preferuji jedno forum pro jednu jednotku a netříštění po obdobích.
Display link [ Funkce ]  [ Adminavatar ]
to mas z toho chlastu, tatko Wink Smiling Army
Display link [ Funkce ]  [ Schlangeavatar ]
Citace - Admin :
to mas z toho chlastu, tatko Wink Smiling Army

však ono na tebe taky dojde jen počkej Razz
Display link [ Funkce ]  [ dodoavatar ]
Jelikož nejsem znalý anglického jazyka Sad, unikají mi takové věci, jako například psaní jednotek USA. Např. Česky napíšu 1. pěší divize, anglicky 1th Infantry Division ... Někde se za číslem jednotly píše th, d, rd, nd, st.... Může mi někdo laskavě podat vysvětlení? Děkuji za shovívavost!!!
Display link [ Funkce ]  [ Capssmanavatar ]
Citace - dodo :
Jelikož nejsem znalý anglického jazyka Sad, unikají mi takové věci, jako například psaní jednotek USA. Např. Česky napíšu 1. pěší divize, anglicky 1th Infantry Division ... Někde se za číslem jednotly píše th, d, rd, nd, st.... Může mi někdo laskavě podat vysvětlení? Děkuji za shovívavost!!!

Sú to radové číslovky.

Prvý....First ...st
Druhý...Second...nd
Tretí...Third...rd
Štvrtý...Forth...th

Desiaty...Tenth...koncovka th

Vždy sa bere koncovka posledného čísla Napr 251. => Posledné číslo 1...First => koncovka st, nula sa bere ako 10...th
Display link [ Funkce ]  [ dodoavatar ]
Capssman: já si myslel, že to souvisí s koncovkou..., jenže jsem právě nevěděl, kdy se jaká použije. Takže díky za vysvětlení! Až čas ukáže, je-li mi to něco platné...
Display link [ Funkce ]  [ Ace1stCavavatar ]
Daly by se někam v sekci jednotek u jednotlivých států zařadit armádní základny? Myslím tím třeba něco jako americkou Fort Bragg nebo Pariss Island a tak podobně.
to Ace1stCav: ano, myslím že by bylo dobré pro tyto účely zřídit samostatnou podsekci. O jejich konkrétní zřízení pro určité státy napiš Adminovi.
Display link [ Funkce ]  [ RoBoTavatar ]
Mám dotaz: Počítá se do budoucna s vydělením jednotek NKVD (resp. později MVD nebo tak nějak - prostě pozdější vojska ministerstva vnitra Smile z podsekce Jednotky/SSSR/Pozemní jednotky ?

Proč se ptám ? Jde mi o linkování, jak jinak Smile . Když mám u Němce zmíněno, že sloužil u LW, tak tu zmínku nalinkuju na chlíveček LW, obdobně KM, Heer, W-SS, A-SS, gestapo usw. U Britů zmínku o službě v RFC/RAF na Jednotky/VB/Letecké jednotky. Obdobně bych případně mohl linkovat zmínku o službě u vojsk NKVD na případný chlíveček Jednotky/SSSR/Pozemní jednotky/NKVD-MVD nebo tak něco. Jde mi o to, jestli se s tím počítá a mám si tedy udělat poznámku s tím, že to později "dolinknu" nebo se s tím nepočítá a já si ty osoby odškrtnu jako hotové. (Příkladem budiž M.M.Raskova v Osobnosti/SSSR)

Díky.
Citace - RoBoT :
Mám dotaz: Počítá se do budoucna s vydělením jednotek NKVD (resp. později MVD nebo tak nějak - prostě pozdější vojska ministerstva vnitra Smile z podsekce Jednotky/SSSR/Pozemní jednotky ?
Díky.

Já osobně s vydělením jednotek NKVD nepočítám.
Display link [ Funkce ]  [ RoBoTavatar ]
OK. Díky.
Display link [ Funkce ]  [ jirka vrbaavatar ]
Všiml jsem si, že v sekci rakousk-uhersko/divize jsou zařazeny dělostřelecké jednotky, které jsou podle mě diviziony a ne divize.
Označení divize u těchto jednotek těžkého děl. jsem někdy viděl, ale bylo to archaické označení, neheldě k tomu, že logicky nepatří do sekce divize, protože jsou to spíš prapory nebo něco tak Wink
Mám jednu prosbu týkající se plnění podsekce Regimenten u. Batallionen v Německých jednotkách:
Nemyslím že má momentálně moc smyslu zakládat jednotlivé pluky pokud u nich bude uvedeno pouze že byly součástí té a té divize.
Myslím si že momentálně má smysl pouze zakládat ty pluky a prapory které působily mimo divizní strukturu, nebo ty ke kterým uvedete nějaké další údaje (např. konkrétní akce pluku, či doplníte významného příslušníka ...).
Pokud by měl někdo pocit že už se musí realizovat zakládáním pluků s tím že uvede pouze nadřízenou vyšší jednotku tak to prosím rovnou dělejte systematicky a formou aktivních odkazů - tj. Založíte příslušný pluk kde uvedete aktivní odkaz na danou divizi a zároveň v přehledu dané divize uvedete aktivní odkaz na příslušný pluk.

Osobně si myslím že když už se chce někdo vrhat na toto vzájemné linkování jednotek tak by mohl v první řadě pomoci mě a Germanicovi se vzájemným prolinkováváním stávající struktury od divize výše a pluky nechat až bude toto dokončeno. Čímž nehodlám bránit ničí iniciativě, ovšem za předpokladu že tam budou aktivní odkazy na vyšší jednotky či osobnosti.
Citace - jirka vrba :
Všiml jsem si, že v sekci rakousk-uhersko/divize jsou zařazeny dělostřelecké jednotky, které jsou podle mě diviziony a ne divize.
Označení divize u těchto jednotek těžkého děl. jsem někdy viděl, ale bylo to archaické označení, neheldě k tomu, že logicky nepatří do sekce divize, protože jsou to spíš prapory nebo něco tak Wink

Založíme podsekci dělostřelecké divisiony a přesuneme je tam.
Citace - Elvis :
A chýbajú zbory, ktoré začínajú na XXXX.

je pravda že tam není uvedeno XXXX, ale formou XL (obdobně je forma XC pro číslici LXXXX).

první varianta je asi z hlediska pravidel správná, ale v některých německých dokumentech se objevuje forma druhá proto jsem se při psaní do fora rozhodl pro ni.

na internetu se objevují obě formy zápisu, osobně bych to ale nechal beze změny jak je to na foru již uvedeno.

x    
Název článku :
Anotace :
[ x ] Linkator
[ x ] Mapa / Map
[ x ]