O webu Uživatel Propojené weby                    
Vyhledávání

Moderátoři
dav
Funkce
Anketa / Poll
Reklama

[ Kdo je online ]

Najděte nás na Google+

ISSN : 1803-4306

RSS

Display link [ Funkce ]  [ bitaxeavatar ]
to Fantan s většinou toho co píšeš se nedá než souhlasit, problém je že pokud si uděláš vlastní předpisy na rozvod elektriky (proč ne) a pak dojde k nějakému průšvihu, třeba že ti shoří barák, můžeš tím ohrozit i ostatní. To bude asi ten důvod (jen se dohaduji nejsa právníkem) proč ti zde hážou klacky pod nohy.
Jinak máš pravdu že hodně příkazů a nařízení (hlavně posledních pár let je nesmyslných.
Display link [ Funkce ]  [ Aubisavatar ]
Dovolím si kacířskou poznámkju. Můj otec byl elektrikář. A od malička mám k elektrice úctu, protože jsem mohl vidět, co to dokáže, když se utrhne ze řetězu. /Tenkrát ještě všelijaké takéochrany kdekoho před kdečím nebyly, takže jsem coby dítko s tátou chodil po tehdejších chomutovských VTŽ a leccos viděl. I to, co by dnes nesmělo ani do zpráv TV NOVA.) Proto docela chápu, že i vedení na vlastním pozemku "od pantáty vedou dráty, do stodoly nade vraty..." musí splňovat nějaké ty provozní předpisy o stavbě a ochraně. Ono z amatérsky zapojených rozvodů vzniká nejvíce malérů. Spousta úředních nařízení mi přijde stupidní a samoúčelná, ale tady bych se úředníků trochu i zastal. Říkám to nerad, ale je to tak.

S tím Křižíkem mi Aubi připomněl další problém této země - černá měděnka. Byl to nádherný kousek a desítky let stál pod stříškou u kůlny. Pak krajem prošla černá měděnka (naši romští spoluobčané, živící se sběrem nepotřebných barevných kovů, a nepotřebné byly všechny, které se jim dostaly na dosah) - a výsledkem bylo pár prkýnek (ebenových), rozlámané kostěné izolace a trocha železa. Veškerá měď, od vinutí rotoru, statoru, včetně pečlivě vytrhaných měděných pásků a kartáčků k vinutí motoru byla vyloupána. Celý gerät byl hromsky těžký, tak jej zpracovali na místě. Dodnes mě mrzí, že jsem se nepřinutil a někam milý strojek neuklidil. Však bychom jej nějak utáhli. Pozdě bycha honit. Embarassed
Display link [ Funkce ]  [ Aubiavatar ]
Mám takový pocit, že ten nosný rám byl bronzový, je na něm aspoň měděnka, ten ale nechali.
Display link [ Funkce ]  [ sagittariusavatar ]
Fantane, zcela sdílím Tvůj postoj k byrokratické přeregulaci našeho života. Bylo by mi osobním potěšením některé naše humanoidy proměnit v obláček plazmy. Ale to neplatí o technických a především elektrických normách. Ty jsou k životu skutečně nutné. Už kvůli vzájemné kompatibilitě zařízení. Jak může EU sjednocovat Evropu, když není schopna sjednotit elektrické zástrčky Smile.
Jenom by se nemusely sjednocovat na základě podivných německých norem, myslím že Nizozemí je má mnohem kvalitnější.
to Aubi problém norem je že jak v technice tak v chování je za normu považováno to co má většina, němců je bohužel opravdu hodně a vystupují jednotně takže se nediv že se prosazuje jejich norma a ne holandská.
Display link [ Funkce ]  [ Aubisavatar ]
Nejsem sice odborník na normy jakékoli, ale stejně tvrdím, že na určité věci - kde jde tak říkajíc o kejhák - prostě předpisy být musejí. Ordnung muss sein. Jak praví klasik: Pořádek musí bejt, vy kluci pitomí. Jinak byste lezli po stromech jako vopice. ... Embarassed A jestli nám hrozí německé či jiné? To záleží také trochu i na nás samotných. Confused Ono je pravda, že Fricků je hodně. Ale nás málopočetných je také hodně - když se sečteme. To by ale anální horolezectví nesmělo v Čechách patřit k národním sportům. Holanďani sice místo řeči chrochtají, ale jinak jsou to docela milí lidé, s mentalitou, která je nám rozhodně bližší, než ta německá. Navíc. Co to musí být za otrlý národ, když jsou ochotni a schopni žít po celé generace metry pod mořskou hladinou. ( Ne pod vodou, jen pod její úrovní. A doufat, že se pumpy neucpou či nezadřou. Rolling Eyes )
Display link [ Funkce ]  [ Joeavatar ]
To Admin: Proč némůžu přidat příspěvek na téma "Filmy o WW2"?
Dík za odpověď.
Display link [ Funkce ]  [ HonzaLavatar ]
Tak jedna z dnešních kyselých okurek by měla putovat na Hrad našemu panu profesorovi. Nakonec posuďte sami http://lidovky.centrum.cz/clanek.phtml?id=312901 Confused
Display link [ Funkce ]  [ Davavatar ]
Citace - Pavel Homan :
To Admin: Proč némůžu přidat příspěvek na téma "Filmy o WW2"?
Dík za odpověď.

Protože toto téma bylo uzamknuto a to z důvodu, že byla zřízena sekce Filmy, kde má každý film svoje vlastní téma a je to takhle i přehlednější
Display link [ Funkce ]  [ Joeavatar ]
To dav:Díky, už jse mi to taky podařilo zjistit. Smile
Display link [ Funkce ]  [ Scottyavatar ]
Nějak se tu neobjevila žádná odezva na včerejší příspěvek HonzyL o kyselé okurčičce pro pana prezidenta, tak holt tu něco napíšu já Very Happy . Po přečtení článku jsem zjistil, že jelikož jsem džínové bundy miloval, z plastové láhve piju velmi často, batůžek také nosím a na snowboardu už jsem také stál, jsem dle prezidentova hodnocení "nesmírně falešný levičák". Děkuji tedy za tuto nálepku, mám tímto ušetřenou práci s hledáním vlastní identity. Jinak - no comment Confused
Display link [ Funkce ]  [ Adminavatar ]
ja to radsi ani necet, abych se zbytecne nenas*al, me dusevni zdravi je na vazkach Smile Very Happy
Podle téhle definice je levičákem i jeden spolužák, který o Klausovi mluví zásadně jako o Panu prezidentovi a nad postelí má jeho plakát v nadživotní velikosti. Raději mu to ani nebudu říkat.
Display link [ Funkce ]  [ herr66avatar ]
Hmmmm...jak to tak čtu, tak dle jeho definice, jsme levičáci skoro všichni. Samozřejmě až na pár zbohatlíků a snobů z okolí "pana profesora".... Twisted Evil
Ne že bych se chtěl zastávat Klauze, ale uvědomte si že to proti čemu tady horlíte je to co napsali nájemní pisálkové a ne tedy nutně to co opravdu řekl. Pokud jsem to četl správně tak po tom co mu nabídli vodu z palstu si v legraci posteskl že tak ji pije někdo z jeho okolí a že si z něj DĚLÁ LEGRACI že tak se chovají levičáci. Pokud se toho chytí novinářský šmok pak se nedívím že jim odpoví v podobném ironickém duchu. Klaus je jistě docel kontroverzní, ale není blbec (jak by ho mnozí rádi viděli) a určitě není ten kdo by za levičáka považoval člověka podle toho co má na sobě nebo jestli pije z plastu. Spíš je to ukázka tristní úrovně žurnalistiky, v reálu jsme se totiž krom pocitu novináře ke Klausovi nedozvěděli nic. Třeba proč vlastně v tom rozhlase byl, co tam (krom té lahve) řekl, s kým mluvil a podobně.
Mimochodem já jsem dle téhle definice levičák jen 33% (piju z plastové láhve - ne že bych chtěl ale jiné se neprodávají) na další dvě atrakce nereflektuji, a dokonce k baťůžkářům se chovám programově neurvale (podobně jako oni k nám nebaťůžkářům).
aneb jak pravi klasik, kill 'em all ! Palba
Display link [ Funkce ]  [ kapa ]
No více než žerty pana prezidenta mě zaujal projev soudruha Grebeníčka k 17. listopadu ale hlavně ta nedávná aféra s přidělováním státních dotací. Poté co jsem si o ní přečetl jsem už co se české politické scény týče ještě větším pesimistou než bitaxe Sad
KILL 'EM ALL Smile ja to rikam porad ! Smile
Display link [ Funkce ]  [ RoBoTavatar ]
No mě docela zase "potěšilo", jak pražská organizace KSČM oslavovala nedávno Gottwalda a Grebeníček jim za to vynadal (možná jen na oko, těžko říci). To donutilo jednoho vysokého představitele KSČM z Prahy k tomu, aby vychvaloval toho masového vraha, alkoholika, syfilitika, podrazáka a pokrytce veřejně v TV jako pomalu jednu z nejvýznamnější osob českých dějin 20. stol. Podobně i člen vedení, zástupce mladých, jeho jmenovec Gottwald. Jestli se tyhle dostanou do vlády, k moci, tak pomalu, aby člověk šel zakoupit mapu Londýna, Edinburghu, Zürichu, Tel-avivu, ach jo .... Sad

x    
Název článku :
Anotace :
[ x ] Linkator
[ x ] Mapa / Map
[ x ]