Speyer - Technické muzeum

Technik Museum Speyer
Velke a pekne muzeum. Podobne jako Sinsheim. Lezi asi 60 km dale na zapad od Sinsheimu, kousek od zavodniho okruhu Hockenheim. Na webu maji mapku s prijezdy. Valecnych exponatu je tu mene ale i tak je se na co koukat. Boeing 747 na podstavci, muzete se projit po jeho kridle, nemecky povalecny U-boot, cely si jej muzete prolezt.... Vice reknou fotky. Vstupenku si schovejte, kdyz ji predlozite potom v Sinsheimu na pokladne dostanete 1 euro slevu. funguje to pochopitelne i obracene.


Navstevu vrele doporucu, stejne jako v Sinsheimu sem tam byl 2x


Zdroj:
Vlastni navsteva a fotky.
http://www.technik-museum.de/
URL : https://www.valka.cz/Speyer-Technicke-muzeum-t41511#161517 Verze : 0
Tak pridam jeste par fotek kdyz sem nikdo jinej neprispiva Smile. Aktualni vstupne z 06.02.2007 je rovnych 12,- euro. Uz sem tam byl zase.... Ne, nejsem blazen co pojede 3x za 6 let prez pul Evropy do stejneho muzea. Jezdime okolo sluzebne a doprovazim vzdy nekoho kdo tam jeste nebyl. Tak prece nebudu cekat tri hodiny v aute na parkovisti. Muzeum se meni jen minimalne, ale treba to Jumbo tam jeste pri me prvni navsteve nebylo. Fotky jsou ale ze srpna 2004.


Zdroj: vlastni navsteva a fotky.
URL : https://www.valka.cz/Speyer-Technicke-muzeum-t41511#206500 Verze : 0
Tak aktualni vstupne z 18.12.2008 je 12,5 eura. Uz jsem tam byl zase. Za parkovani pred muzeem zaplatite 2 eura za den. Poslednim novym lakadlem je raketoplan Buran. Postavili pro nej novou halu. Expozici se zabyva dobyvanim vesmiru. Ve vytrinach jsou skafandry, obleceni kosmonautu, jidlo v tubach a konzervach, popis americkeho a sovětskeho vesmirneho programu atp. Hala je jeste z části ve vystavbe. Pridavam par fotek.


Zdroj: vlastni navsteva a fotky.
URL : https://www.valka.cz/Speyer-Technicke-muzeum-t41511#289959 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více