O webu Uživatel Propojené weby                    
Vyhledávání

Funkce
Anketa / Poll
Reklama

[ Kdo je online ]

Najděte nás na Google+

ISSN : 1803-4306

RSS

Co kdo poslouchate za hudbu? :: Hudba :: Vzdělání a zábava

Display link [ Funkce ]  [ Adminavatar ]
Aneb v jinem tematu jsme narazili na to, jak hudba ovlivnuje ci neovlivnuje lidi a zacali resit, ktery druh hudby je lepsi. Myslim si, ze takove auditko coby pokec o tom, co kdo z nas posloucha by nemuselo byt na skodu Smile

Kdo zacne? Smile
Display link [ Funkce ]  [ Davavatar ]
Tak třeba já Laughing
Folk (nejraději český), Country a taky hudbu 60.-80.let. No a trampárny
A co treba mladou, zacinajici kapelu Taxmeni ? Very Happy
Nechtěl bych být po tolika letech co Texmeni existujou být označem za mladého a začínajicího umělce Laughing Laughing Laughing . Já bych přidal i Greenhorns Wink , ty můžu též.
Takhle jsou vzdy uvadeni v nasem oblibenem (i proklinanem) klubu CI5

Tedy vice mene ceskou produkci ... co neco zahranicniho ? Nejakou klasiku, rockovou ci neco podobneho ?
Ale i ta cizina by se našla. např.Simon & Garfunkel, Abba, Beatles, Scorpiens a další. S klasiku jsem poslouhal více-méně okrajově např. Čajkovský - Klavírní koncert B-mol (jako úvod k seriálu Muži na křídlech = skvělá kombinace), B.Smetana - Má vlast, Dvořák - Novosvětská, Beetowen a samozřejmě Mozart. Jinak z našich mimo jiné Olympic, Katapult, Elán (kdysi byl taky náš), Tublatanka (to samé), Turbo, Team atd. bylo by toho asi víc všetně odpočinkové hudby stylu Magic Flaute, J.M. Jare (bůch ví jak se to píše).
Jean Michelle Jarre Smile Toho taky obcas posloucham, problem je, ze tech asi dvacet cedecek, co ma, jsou jedno jak druhy, takze kdyz se to da do jedny rady, cloveku prijde, ze posloucha uz dve hodiny to samy Smile

Slovensky kapely moc nemusim, nic proti jejich puvodu, spis mi vadi, jak se to ted strasne tlaci do radii, jako ze hrozna moda, a jako ze to lidi maj hrozne radi ... pritom nevim nevim ...

Ale na Abbe a na S&G se shodnem, to ja taky rad Very Happy
To bude tím, že rádio neposlouhám - velice častá reklama. A tak si pouštím jen to na co mám náladu.
Display link [ Funkce ]  [ Scottyavatar ]
Já si k poslechu vybírám styl či skupinu podle dvou kategorií : podle činnosti, kterou právě vykonávám, a podle mé momentální nálady. Abych se po těžkém dni, jsa unaven, dostal do pohody, pomáhá mi Jethro Tull, Dire Straits nebo starší alba Franka Sinatry. Když chci "tvrdší" dobrou náladu, stačí třeba AC DC nebo Sweet. Vážnou hudbu mám k poslechu v podvečer, třeba v sobotu, kdy nic nedělám (nedám dopustit na ruské autory - Musorgskij, Glinka nebo Stravinskij) a jen sedím. K modelařině se z mého walkmanu ozývají většinou skotské dudácké kapely, Enya, Sarah Brightman, nebo z našich České srdce. Nu a při surfování po netu mám puštěnu jednu stanici, specializující se na disco 70.a 80.let - mé nejmilejší období Very Happy Very Happy .
Ale pozor, někdy jsou samozřejmě chvíle i na poslech kvalitního country, vojenských pochodů nebo nějaké etnické hudby. Zkrátka, podle nálady nebo činnosti Very Happy Very Happy
Ach ano, zlata era disco 80. let, to ja taky rad Smile

Kazdopadne na praci takove AC/CD, Rammstein ci muj nejnovejsi hit, Testament a Hammerfall jsou skvele veci, proste rychle, rytmicke, dobre se u nich pise na pocitaci (teda pokud nemate francouzskou klavesnici Very Happy )
Display link [ Funkce ]  [ Fridrichavatar ]
Mr. Green #Turn-l Dost zajímavá otázka a také v životě lidském poměrně dost důležitá. Myslím si, že názor na to jakou má rád hudbu o člověku samotném dost vypovídá.
Momentálně bych se přihlásil k Simonu & Garfunkelovi, někdy nezaškodí vojenský historický pochod, či zvučná vojenská píseň.
Je to na delší rozjímání Idea

Fridrich
Display link [ Funkce ]  [ Aubiavatar ]
Přidám se Smile
Já bych se přidal k tomu Simonu a Garfunkelovi, AC/DC, Sweet, atd., celkově rock, hardrock (Deep Purple, Led Zeppelin, ...), Speed Metal (Hammerfall, Gamma Ray, Blind Guardian, ...), Heavy Metal (Judas Priest, ...), prostě podobné věci. Nepohrdnu ani Beatles a šedesátými lety, některá klasika je taky velmi zajímavá, ale tu jsem zatím příliš "nezkoumal". A i ty trempárny někdy, když je nálada.

A teď zrovna strašlivě ujíždím na starým Davidu Bowiem. Ziggy Stardust a tak Shocked Very Happy
Prima Smile

Co takhle klasicky disco, techno, trance, rave, zkratka elektronickou hudbu (uz se mi ani nechce psat soucasnosti, protoze v soucasnosti to teda moc nejede Sad

Kazdopadne, mam na mysli kapely jako Alphaville, Ultravox, Kraftwerk, v modernejsi, ale nemene kvalitni Pet shop boys a dalsi ?
Tak to je prozměnu hudba, které jsem nikdy na chuť nepřišel, asi to bude tím že jsem radči chodil na zábavy než na disko.
Display link [ Funkce ]  [ Georgieavatar ]
docela zajimava diskuze,trosku se vam do ni vlozim Very Happy muzu poslouchat vetsinu veci ve kterych hrajou prim hlavne bassy Very Happy ale veci typu disco,teknosystems a podobne masinrachny nemusim Very Happy velice jsem si oblibil desku dana landy 9 mm
Display link [ Funkce ]  [ Hruzovladce ]
mě je to celkem jedno, všechno počínaje Prodigy přes Fat Boy Slima a Sugar babes Smile až po Nirvánu, i třeba taková dvoika.troika není špatná
ale přisládlý kapely typu Pet Shop Boys nebo naopak například techno nemusím, technaře moc nechápu
Display link [ Funkce ]  [ Georgieavatar ]
s fat boyem a prodigy se trefil Very Happy techno taky nemusim radsi si skaknu pod zeleznicni most Very Happy
Display link [ Funkce ]  [ SKOTavatar ]
Ja mám najradšej operetu a klasický muzikál. Vypučujem si aj veľmi vážnu hodbu (Mozarta, Bacha, Wagnera, Offenbacha, Pučiniho, Verdiho atd.), ale to si vyberám. Z popmusic, jazzu a modernejších (Beatless, ABBA, BONEY M a iné) len čo sa mi páči, takže zase výber.
Samozřejmě vojenské pochody a písně Smile
Jiná odpověď se zde snad neočekává.
Jiste ze ne ... ale hudebni vkus je tu prepestry, to jsem rad ...

prodigi taky rad, fat boye cas od casu neco, ne vsechno se mi libi ... kazdopadne, takovy prodigy nemaj k technu zrovna daleko Smile Very Happy

x    
Název článku :
Anotace :
[ x ] Linkator
[ x ] Mapa / Map
[ x ]