O webu Uživatel Propojené weby                    
Vyhledávání

Funkce
Anketa / Poll
Reklama

[ Kdo je online ]

Najděte nás na Google+

ISSN : 1803-4306

RSS

Display link [ Funkce ]  [ Adminavatar ]
to posledni, jak je tam Amerika a Moskva, ostatni je fakt nic moc ... zivaky jsou dobry, ale mam radsi jejich studiovou hudbu, koncert je dobry zazit, ale hudebne to neni tak povedene Smile a seeman i klavier mam rad, zejmena toho seemana, jak se ten typon od keybordu vyda na tom nafukovacim clunu na rukou fanousku pres pulku toho stadionu ? to je hustarna Very Happy
Display link [ Funkce ]  [ Tangoavatar ]
Tak tohle poslední album jsem ještě neslyšel, ale z těch předešlých mám nejradši Sehnsucht, Live aus Berlin a výběr (myslím, že se to jmenuje Gold). Dobrý je i Mutter.
ja muzu vice mene ledacos, za vybornou vec povazuju Stripped, veci z Mutter jsou taky povedene ... jinak jsem nedavno slysel doslova lahudku, a to westbam remix rammsteini pisnicky Links 2 3 4, to je pochoutka ! Pripadne kombinace Rammsteinu a Korn v pisnicce Good God, taky libovka ... A uplne na zaver, predelavka Seemanu od Apocalypticy s Ninou Hagen ? Vyborna vec, stejne jako jejich dalsi song se zpevackou z Guano apes (mimochodem taky vyborna kapela Very Happy), to taky stoji za to !
Psko, z Nigthwishiho posledniho alba Once se mi ted vic nez Nemo zacina libit pisnicka Wish I had an angel ... to je chutovka ... tesim se, az si budu moct koupit poradnou hifi soustavu a tohle ohulim na plny pecky u nas v panelaku Very Happy Laughing
Display link [ Funkce ]  [ Standaavatar ]
Citace - Admin :
Souhlas ... a taky souhlasim s Drummondem, ze zrovna Landa neni ten nejvhodnejsi kandidat na CESKEHO SLAVIKA ! Boze vzdyt on neumi spivat, jen neco hulaka do mikrofonu, nerikam, ze neumi delat hudbu, ale zlatej slavik neni o skladani pisnicek, ale o jejich interpretaci. A musim rict, ze z cesky hudebni sceny bych marne hledal JEDNOHO cloveka, kterej by mi tam pasoval. Paviani typu Lucie Cerna nebo Kaja neustalehohrajemdokola Gott, pripadne komunisticke vykopavky typu Zagorova a podobne, ktere se ted zas vyrojily jak houby po desti ??? Z toho je mi taky na zvraceni, to si fakt radsi poslechnu byt nemecky rammsteiny nebo poradnej buzipop Smile

Nechápu co se ti na tom Landovi nelíbí? Já myslím že je dobrý zpěvák (ba co víc nejlepší) Jinak ten Goťák a spol. By jim měli vzát živnosťák (to aby už neotravovali a Káju a vondráčkovou - (tu starou - ne tu mladou - té by bylo celkem škoda) by měli dát do muzea jako žijící mumie Smile ). Jinak čekám až mi ty Ramsteiny sežene spolužák ze třídy - no ale to může být sakra dlouho (však ho znám) - aspoň že v rádiu jednou deně dají Amerika Very Happy
JO a co kabáti?
pochop, ze dobrej zpevak nema hlasovej projev zvracejici opice Very Happy, ale dokaze zazpivat i neco rozumneho ... nedelam si iluze, ze takovych je u nas nejak moc, netrpim treba ani na Dana Bartu a dalsi, proste mi to nesedi ... za dobreho zpevaka, lepe receno zpevacku, povazuju treba prave zpevacku Tarju Turunen z Nightwish, ktera je jen o rok starsi nez ja, ale co s tim hlasem dokaze udelat, to je neuveritelny ... a to zpiva v kapele hrajici cca gotickej metal ! pritom je videt, ze to ma vystudovany a ze fakt umi zpivat ... kdyz si to srovnam treba s opickou typu Mariah Carey, tak je to nebe a dudy (doslova Very Happy). A stejny je to s Landou, nemuzu si o nem myslet, ze je dobrej zpevak, protoze nekdo, kdo MLUVI do mikrofonu zatimco tam nekdo reze do kytary, toho za "skvelyho" zpevaka proste nepovazuju Very Happy
Citace - Admin :
pochop, ze dobrej zpevak nema hlasovej projev zvracejici opice Very Happy, ale dokaze zazpivat i neco rozumneho ... nedelam si iluze, ze takovych je u nas nejak moc, netrpim treba ani na Dana Bartu a dalsi, proste mi to nesedi ... za dobreho zpevaka, lepe receno zpevacku, povazuju treba prave zpevacku Tarju Turunen z Nightwish, ktera je jen o rok starsi nez ja, ale co s tim hlasem dokaze udelat, to je neuveritelny ... a to zpiva v kapele hrajici cca gotickej metal ! pritom je videt, ze to ma vystudovany a ze fakt umi zpivat ... kdyz si to srovnam treba s opickou typu Mariah Carey, tak je to nebe a dudy (doslova Very Happy). A stejny je to s Landou, nemuzu si o nem myslet, ze je dobrej zpevak, protoze nekdo, kdo MLUVI do mikrofonu zatimco tam nekdo reze do kytary, toho za "skvelyho" zpevaka proste nepovazuju Very Happy

Tak to jsi přehnal ... takhle urážet Landu to teda nebudeš !!! Box Plamenomet Palba Smiling Army (no a teď asi skončím před popravčí četou že? Very Happy ) No ale vážně - texty má dobré - a celkově mě se líbí jeho styl hudby.
A co rap (eminem a tak).
Display link [ Funkce ]  [ Aubiavatar ]
Tarja sice zpívat umí, holt je študovaná operní, ale Nightwish už nám na stará kolena docela popíkovatí. Ztoho jejich nového počinu jsem kromě Nema slyšel jen pár věcí, ale to jsem byl lehce pod vlivem (ups, to bych tu asi neměl psát, když jsem pod dozorem, co?), takže hodnotící schopnosti byly horší, ale líbilo se mi to. Lidi však, kteří to slyšeli vícekrát a na jejichž názor dám, to hodnotí celkově docela slabě. Gotic metal to snad ani nikdy nebyl, vždy to byla směska gotiky, speedu a pár dalších věcí, v poslední době i popu.
Prostě není nad Gamma Ray, Blindy a taky Stratovarius s Apocalypticou, když už jsme v tom Finsku.
ja nerikam, ze se mi nelibi ta hudba, nebo ty texty, jen rikam, ze ho tezko lze oznacit za "nejlepsiho zpevaka" nebo mu davat zlatyho slavika, protoze to je trochu o necem jinem Smile

rap a hop-hop teda nemusim, z eminema je mi totalne na bliti a v dejinach hudby nepamatuju zoufalejsi postavicku (a to do toho pocitam i MiliVanili a KellyNeumyly Very Happy) ... takovej sralik, kterej si hraje na silenyho borce, na to, jak na vsechno kasle, a pritom diky tomu ma penez jak slupek, to je fakt postavicka Very Happy a zajimavy je, jak mu to deti, ktery si myslej, ze TOHLE je rap, zerou a cpou do toho dalsi prachy ... proste vydarenej obchodni tah, nic jinyho ... bohuzel v soucasny dobe se prodava mnohem vic diky marketingu nez diky nejakemu umeni, staci se podivat na figurky typu Britney, Eminem a vsichni dalsi, vzdyt to je jenom o silenym kvantu penez, ktery se kolem toho tocej, aniz by to ty dotycny vubec museli umet (co si budeme namlouvat, na videoklipy s Britney se clovek nediva proto, ze by mu to jeji skrehotani prislo jako skvelej hlasovej projev, ale protoze je oblecena jak napul devka a protoze se vetsinu casu pohybuje v totalne mokrym obleceni Very Happy ... "pisnicky" tipu Toxic jsou toho dukazem, to uz neni hudba, ale zoufalstvi). Proste ty stary dobry hudebni styly, rock, rap, treba i normalni popik, buzipopik, techno, rave, hardcore, to vsechno nejak ustoupilo do pozadi, nejak to umrelo, a prezil to proste moneypop a bandy uknouranejch buziku typu Maroon5, Eamon a podobny. A tomu zrovna moc nefandim, i kdyz ten nade mnou (soused ze sestyho patra Very Happy) je mi svedkem, ze posloucham opravdu LEDACOS, tohle co se hraje v radiu posledni dobou, to fakt nemusim. A tak to resi kazeta, kombinace nightwish, rammsteinu, metallicy, hammerfallu, slepejch guardianu a vseho dalsiho, starsiho, co se mi libi Wink
Na to se nedá říct než "v pořádku..."
Aubi : kapelu jako takovu nehodnotim, kdyz si clovek pusti tech jejich asi 13 alb, zjisti, ze pisnicek je na nich suma sumarum asi dvacet, a porad se ruzne opakujou a kombinujou, ale musim rict, ze se mi to proste libi. Na Once uz si clovek musi vybirat, nerekl bych, ze zpopikovateli, spise zmekli, Tarja hodne experimentuje, zkousej takovy ruzny balady a hodne hrani s hlasem, a to uz neni ono. Prece jen jsou lepsi odrhovacky typu Wish I had an angel nebo The Riddler.
A s tim zarazovanim to ja taky tak, kazdej to vidi jinak, protoze v podstate neni vubec jasne, co je co, ja si o tom myslim ze je to gotika, nekdo to muze mit za speed (coz si nemyslim, to mi k tomu nesedi, navic ten zpev ...) a tak dale ...
Jinak diky bohu za skandinavii, jinak uz by nas fakt ovladli jen uknourany cernosi, z tehle blondatejch vlasatcu si clovek muze vybrat vice mene cokoliv a ma pritom jistotu, ze dostane solidni kytarovku, a casto mnohem mnohem vic Smile Na druhou stranu to upadava, jak se kapela stava popularnejsi. Staci se podivat na HIMa, taky ve svy dobe byl dobrej, ale co se hraje ted, to je sh*t. Slepy straznici a ostatni kapely to je proste klasika ... ale jak rikam, uz mi to prijde tak nejak za zlomem, novy veci uz vznikaj hodne tezko, naposled jsem ulit asi pred dvouma trema rokama na Rank1 - Airwawes a na Barbers adagio for strings od Corstena, ale jinak to s nejakejma vyraznejma hudebnima pocinama posledni doby moc zazracny neni, a dost casto jsou to jen predalavky jiz existujicich songu. Nove veci uz se tezko pisou, a tak sem proste logicky pronika neohrana hudba, kterou je treba prave ten druh italo-disco nebo tech uknouranejch opicaku ... Cekam, jestli se objevi nejakej vyraznej hudebni zvrat, jako kdyz pred nejakejma padesati rokama nastoupila prvni elektricka kytara a rocknroll Smile
NO já taky nemusím moc tu komerci - ne že bych neposlouchal skoro všechno, ale prostě taková Mettalica, Landa, Kabáti, Redhoti, Ramstein, i Beatles či ABBA, no a pak sem tam něco co se mi taky líbí. Jinak- admine ty máš rád techno? A že prý jde do pozadí? No já nevím ale kde je nějaká technoparty - tam pak nic 20 let neroste i když je tam pohnojeno dost a dost Smile .
Speedově působí hlavně první album, některý kousky. Jinak samozřejmě souhlasím, kromě Skandinávie to u mě zachraňují ještě Němci, vlasatí, Angličani, vlasatí, a světe div se, Američani, samozřejmě vlasatí. Různých kapel je naštěstí tolik, že vždycky se najde něco zajímavého, co člověk ještě neslyšel, mě se to teď stalo u Amíků Virgin Steele, na kterých vysloveně ujíždím, nebo jejich kolegů Kamelot.
Standa : rozlisuju techno a techno ... "techno" vseobecne je takova strecha, asi jako "rock". Pod sebou ma proudy jako rave, trance, house, a buh vi co jeste, plus jejich mnohe podproudy, a taky takovehle ty akce, ktere cele veci spise skodi, nez co jineho. Bohuzel je take naprosto zretelny fakt, ze media se na tuto cast sceny koukaji skrz prsty, a kdybych se s vama vsadil, ze na technoparty se zdaleka nezkonzumuje tolik drog jako na rockovym festivalu, neverili byste mi, ale presto je to tak. Staci se podivat na enormni spotrebu piva na techto akcich, a porovnat s technofestakem. Clovek, kterej vylemta deset litru piva tezko muze parit celou noc a den a noc a bejt uplne v pohode Smile Nerikam, ze se tam drogy neberou, ale vadi mi, jak se tyto akce prezentujou v televizi. Cimz se vubec nezastavam akci typu Czechtek, kdy se nekomu nekam nelegalne naveze banda lidi a zacnou si tam delat techno piknik ... Bohuzel na druhou stranu, oni v tom ti majitele pozemku casto nejsou az zas tak nevinne, jak se tvari, takze je to zas sul nul.

O tom, ze techno opravdu jde do pozadi svedci uz jen jeho popularita mezi detmi, a tim myslim vskutku deti. Na vetsinu akci, na ktere jsem driv chodil, krom toho, ze uz se skoro nekonaji (vetsina ofiko festivalu zkrachovala, loni a predloni, zbytek stoji za xxx), jsem prestal chodit v okamziku, kdy jsem tam videl patnactilety deti, oveseny znackovym oblecenim ... na srazu jsme to resili s Drummondem, proste o tomhle ta kultura neni. Driv to bylo umeni, sehnat treba obleceni na poradnou technoparty, svitici tycinky a vsechno ostatni, co k tomu patri, taky jsem tam chodil s hlavou nastrikanou na modro a tak dale ... ale ted uz je to jen cista komerce, zajdes do kramu, vyplaznes par litru a nakoupis si hadry, abys byl vecer pred ostatnima detma king ... A hudebne, to mi prijde, ze vsechny kapely, ktery se mi kdy libili, se rozpadly, zmizely, prestaly hrat a zacali remixovat nebo produkovat, a tak ten dobrej styl hudby, ty prvni loveparade, mayday, nemecko a benelux pocatku devadesatejch let, to uz je nenavratne za nama, a misto toho prichazej jiny smery, ale techno uz mi prijde, ze ustupuje.
Display link [ Funkce ]  [ Tangoavatar ]
Techno nemám rád! Když si to v paneláku pustil soused pode mnou (naštěstí už jsem se přestěhoval Very Happy ) přišlo mi, že se tam válcuje plech. Furt dokola jenom tuc-tuc-tuc-tuc-tuc-tuc-tuc-tuc-tuc-tuc - prostě na vymytí mozku (ačkoli v jeho případě už nebylo moc co vymývat Laughing ). A rap? Na to můžu říct jenom bléééééééééééé #Cussing out
Prostě není nad starý dobrý rock!
Display link [ Funkce ]  [ Drummondavatar ]
To Standa: Takže popořádku:
1) Pan Landa (všímáš jak jej hezky nazývám? To je tak ale všechno co pro něho udělám!) nezpívá, nýbrž recituje. Zpěv se odvíjí od toho, jak který zpěvk, či interpret umí pracovat se svými hlasivkami, vyzpívávat tóniny a rozsah zpěvu (výšky a hloubky). Pan Landa neumí versus toto nic. Pan Landa právě naráží pouze svými texty na skupinu lidí, kteří jsou mu prakticky vděčni za ně, poněvadž si v mnoha případech léčí své komplexy méněcenosti (netvrdím, že je to tvůj případ), jeho texty jsou totiž přesně to, co potřebují slyšet. Stejně tak je tomu i u Fanánka Hagena a Tří sester, nebo u Brichtova Alkeholu. Tvou připomínkou Landova alba, kde přezpíval písně Karla Kryla sis prakticky podřezal pod sebou větev, podle (nejen) mě to je jen prznění člověka, který se svými písněmi postavil na odpor bývalému režimu. Kde byl v té době Landa? Hral třeba největšího parchanta ve filmu "Proč?"
2) Pan Gott (Herr Gott - chodící fosilie), Lucka Bíla aka Hana Zaňáková a jim podobní že dostávají spoustu hlasů? A co lidem zbývá? Komu mají hlas v anketách dávat, když česká hudební scéna kromě tohoto zdegenerovaného pseudopopu nic dávat neumí. Kdy se na nás chrlí tuny muzikálů, megaořadů na Nově a jiných počinů, které dávají těmto rádoby hvězdám vydělat kačky? Koho?
3) Co se týče stylu, který posloucháš (Landa, Rammstein atd..) ten už tu přeci dávno byl, když zhruba na přelomu 80-90 let jej proslavovaly takové kapely jako Laibach, Die Krupps, Front 242 a jiné. Toto je jen trapná kopie, snaha vyrýžovat na tom, co už tu bylo!

To Tango: Ke tvému příspěvku "tuc tuc tuc tuc tuc..." se nebudu vyjadřovat, poněvadž nechci způsobit rozkol ve straně volící FRANTIŠKA! Laughing
Tango : a co jineho by jsi chtel slyset ? jak znamo, techno nejvice vyuziva nejhlubsich tonu, tedy tech s nejnizsim kmitoctem a nejdelsi vlnou, ktere nejlepe prochazeji materialy Very Happy podstatne snaze tedy uslysis mechanicky bubnovy podkres kterehokoliv songu, nez jeho vysoke tony Very Happy Very Happy Very Happy
Citace - Drummond :
To Standa: Takže popořádku:
1) Pan Landa (všímáš jak jej hezky nazývám? To je tak ale všechno co pro něho udělám!) nezpívá, nýbrž recituje. Zpěv se odvíjí od toho, jak který zpěvk, či interpret umí pracovat se svými hlasivkami, vyzpívávat tóniny a rozsah zpěvu (výšky a hloubky). Pan Landa neumí versus toto nic. Pan Landa právě naráží pouze svými texty na skupinu lidí, kteří jsou mu prakticky vděčni za ně, poněvadž si v mnoha případech léčí své komplexy méněcenosti (netvrdím, že je to tvůj případ), jeho texty jsou totiž přesně to, co potřebují slyšet. Stejně tak je tomu i u Fanánka Hagena a Tří sester, nebo u Brichtova Alkeholu. Tvou připomínkou Landova alba, kde přezpíval písně Karla Kryla sis prakticky podřezal pod sebou větev, podle (nejen) mě to je jen prznění člověka, který se svými písněmi postavil na odpor bývalému režimu. Kde byl v té době Landa? Hral třeba největšího parchanta ve filmu "Proč?"
2) Pan Gott (Herr Gott - chodící fosilie), Lucka Bíla aka Hana Zaňáková a jim podobní že dostávají spoustu hlasů? A co lidem zbývá? Komu mají hlas v anketách dávat, když česká hudební scéna kromě tohoto zdegenerovaného pseudopopu nic dávat neumí. Kdy se na nás chrlí tuny muzikálů, megaořadů na Nově a jiných počinů, které dávají těmto rádoby hvězdám vydělat kačky? Koho?
3) Co se týče stylu, který posloucháš (Landa, Rammstein atd..) ten už tu přeci dávno byl, když zhruba na přelomu 80-90 let jej proslavovaly takové kapely jako Laibach, Die Krupps, Front 242 a jiné. Toto je jen trapná kopie, snaha vyrýžovat na tom, co už tu bylo!

To Tango: Ke tvému příspěvku "tuc tuc tuc tuc tuc..." se nebudu vyjadřovat, poněvadž nechci způsobit rozkol ve straně volící FRANTIŠKA! Laughing

Zajímavé - ty máš snad něco proti každému, ale jsi nenapsal koho nebo co posloucháš ty?
Display link [ Funkce ]  [ Drummondavatar ]
To Standa:
Již jsem to v této sekci popisoval, co poslouchám já, ale chápu, že tu je dost stránek, já bych to také nehledal.
Takže, já si jednoduše vybírám z hudby to nejlepší a budeš se divit, můj hudební záběr je dost široký. Jakožto DJ poslouchám především hudbu co hraji ve stylech deephouse, psytrance, progressive a jiné (názvy projektů tu psát nebudu, stejně by ti nic nic neřekly, ale určitě to nejsou takové sračky typu Scooter, Danzel, O-Zone a jim podobné). Dále vlastním alba takových (podle mne) klasik rocku jako jsou U2, REM, Peter Gabriel, ZZ Top nebo David Bowie. Mám též spoustu alb z britské klubové scény ve stylech jako např. Goa, Chill Out, Ambient atd... Prostě se nebráním žádné muzice, o které vím, že umělec nad ní alespoň trochu přemýšlel a dal do ní kousek sebe a není to jen kýčovitá snaha vyrejžovat co nejvíce peněz a za každou cenu se vlézt lidem do ř*ti.
Bohužel takovýchto počinů jsou plná rádia, když posloucháš třeba Evropu 2 déle než 2 hodiny, víš moc dobře, co budou hrát, protože je to pořád dokola. Taková Evropa 2 si jednoduše nechá dělat nějaké přiblblé průzkumy a díky nim to do lidí pere pod tlakem. Sorry, ale Landa nebo Rammstein pro mne není umění, ale jen business.
Sestry bych do téhle společnosti tolik neházel. Kromě obvyklých "chlastacích" písniček typu Na kovárně, Na kovárně II a III mají některé docela promyšlené texty a vůbec to není jen obvyklá zábavovka jako zbytek jejich tvorby. Alkehol pro jistotu neznám, tam snad není co hájit. Mimochodem každý má sklon to, co poslochouchá považovat za jedinou pravou muziku a ostatní za kraviny největší, ale od toho jsou kamarádi, aby mu vysvětlili, že je to naopak Smile. mimochodem, od té doby, co je Bowie doprovázen elektronikou je to dost úpadek, není nad Space oddity.
Admin: no jo, ale často nic jinýho neslyšíš, ani když jseš s reproduktory v jedné místnosti. Nebo dokonce po chvilce neslyšíš vůbec nic Smile

x    
Název článku :
Anotace :
[ x ] Linkator
[ x ] Mapa / Map
[ x ]