O webu Uživatel Propojené weby                    
Vyhledávání

Moderátoři
Funkce
Anketa / Poll
Reklama

[ Kdo je online ]

Najděte nás na Google+

ISSN : 1803-4306

RSS

Plugin pro vyhledávání na fórech Valka.cz :: FAQ - Často kladené dotazy :: www.valka.cz

Display link [ Funkce ]  [ Sašaavatar ]
Zdravím,
nejsem si jist, kam bych měl tento svůj příspěvek zařadit. Říkal jsem si, že tohle bude asi nejvhodnější rubrika, ale pokud jsem se spletl, předem se omlouvám a prosím moderátory o nápravu mé chyby.

Vytvořil jsem plugin pro Firefox 2.0 a vyšší verze, který umožní vyhledávání na fóru Valka.cz z pole v pravé horní části tohoto prohlížeče. Měl by fungovat i pod IE 7, ovšem u tohoto prohlížeče to nemám odzkoušeno, protože z rozličných důvodů nechci tento Microsoftí výtvor instalovat. Takže pokud někdo používáte IE 7 a můžete to otestovat, bylo by to fajn.

Níže přiložený soubor je třeba stáhnout do adresáře "searchplugins" v instalačním adresáři vašeho Firefoxe (defaultně to je C:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins). Poté restartujete prohlížeč (stačí prohlížeč, ne celý systém) a můžete začít používat.

Takže ať vám dobře slouží!

S pozdravem
Saša

Ehm, když jsem chtěl připojit soubor, napsalo mi to, že přípona xml nebyla povolena. Takže stahujte soubor valka.xml odtud:

http://www.home.karneval.cz/0353861802/valka/

(Nechci tam ten soubor ovšem mít vystavený věčně, takže bych poprosil moderátory o nalezení vhodnějšího řešení. Děkuji.)
Display link [ Funkce ]  [ Adminavatar ]
posli mi to prosim mailem na havelka@valka.cz, hodim to na server ...
Display link [ Funkce ]  [ Panzeravatar ]
Niečo zrejme robím blbo, pretože v pravom hornom rohu mám stále Gooogle a ani na rozbaľovacej lište nie je možnosť navoliť si hľadanie na valke.

Alebo som si do searchplugins stiahol zlý súbor? Má názov valka a je vo formáte xml. Veľkosť 2kB. Je to ten správny?

edit: 18.52
Saša, ty si génius! Už mi to šlape a nemá to chybu.
Zdravím,
jsem rád, že ti to funguje k tvé spokojenosti Smile

Jen bych chtěl ještě všechny upozornit, že všechna nastavení hledání jsou na výchozích hodnotách (jako když najedete na hlavní formulář pro vyhledávání na fórech pod tlačítkem "Hledat"), takže vřele doporučuji používat operátory AND, OR a NOT.

S pozdravem
Saša
Display link [ Funkce ]  [ von Fensteinavatar ]
Hele Sašo mně to dělá stejný psí kusy jako Panzerovi, ale ten to zřejmě vyřešil.

Stále tam mám google a nejde to změnit Sad

Zkoušel sem si pohrát i s příponama, atd. ale stále nic. Co dělám špatně ??

Díky ...
Display link [ Funkce ]  [ jankoavatar ]
Dříve než si plug-in nainstalujete, tak se přesvědčete, že máte Firefox 2.0.

Měl jsem obdobné problémy a až posléze jsem zjistil, že mám teprve verzi 1.5.3 . Po nainstalování ver. 2.0 již žádný problém nebyl. Super fičurka, gratuluji.
Display link [ Funkce ]  [ von Fensteinavatar ]
Ajajaj no jo mea culpa, já si nevším, že je to pro Mozillu 2 a vyšší. Tak ted je vše OK, přeinstaloval jsem Mozillu na dvojku, čímž sem zase ztratil skin Macfox Sad no ale neva ten search engine je super, dokonalý.

Díky Sašo !!!
Display link [ Funkce ]  [ gruppe.dreiavatar ]
Fakt bezva utilitka Cool Ve FF 2.0 to funguje bezproblémů.

2Admin:
1. Chtělo by to Sašovi udělit nějakou motivační odměnu Very Happy

2. Neuvažuje se o změně ikony? Ten tančík je možná "tradiční", ale nechtělo by to osvěžit? Laughing Co třeba vyhlásit soutěž o novou ikonu v adresním řádku a připojit k tomu hlasování? A jako odměnu třeba pár war$...
soutezi se nebranim, je videt, ze se tu urodilo par slusnych grafiku, ale zatim kdykoliv jsem vyhlasil cokoliv tykajici se designu, byl jsem v tom sam Very Happy takze pokud chcete, nebranim se Very Happy
Jo jo, tu verzi Firefoxu jsem měl asi zvýraznit. Zvlášť když automatické aktualizace Firefoxu 1.5.0.7 ještě nenabízejí přechod na verzi 2.0, takže kdo si ji chtěl nainstalovat, musel to udělat ručně. Měl jsem předpokládat, že většina lidí novou verzi ještě mít nebude. Bohužel pro starší verze Firefoxu vyhledávací plugin pro fórum Války udělat nejde.

Saša
Display linkAdmin 20.06.2008 12:28:15 [ Funkce ]  [ Adminavatar ]
aktualizovano na verzi Firefoxu 2.0.0.14 a na aktualni verzi vyhledavani na valka.cz (nejen forum, ale i www). Puvodni odkaz plati, tedy

http://forum.valka.cz/tools/valka.xml

instalace se projevi AZ PO RESTARTU Firefoxu !
Display linkdav 21.06.2008 12:01:55 [ Funkce ]  [ agnesavatar ]
Super, ale právě jsem přešel (spíš zkouším) Firefox 3.0 Sad
Display linkdav 21.06.2008 12:01:45 [ Funkce ]  [ Sašaavatar ]
Zdravím,
Citace - agnes :
Super, ale právě jsem přešel (spíš zkouším) Firefox 3.0 Sad

To je jedno. Plugin funguje pro všechny verze od 2.0 výš.
Čau
Saša
Display linkAdmin 20.06.2008 13:50:30 [ Funkce ]  [ Adminavatar ]
valka.cz vzdy bude odladena a testovana pouze v mainstreamu prohlizecu, ruzne beta novinky a prvni verze zatim upravovat a ladit z duvodu pracovnich/casovych nebudu, protoze casto projdou mnoha zmenami v prvnich subverzich. Stejne tak jako necekejte plnou podporu FF 3.0 tak zatim valka neni a nebude testovana v IE 8.0, teprve az se to trochu usadi a procento uzivatelu trochu naroste, aby se vyplatila ta prace s tim, tak to pretestuju a pripadne doladim Smile
Display linkdav 21.06.2008 12:01:41 [ Funkce ]  [ Sašaavatar ]
Až budu doma, tak ještě zaktualizuji ikonu pluginu.
Display linkAdmin 20.06.2008 14:16:30 [ Funkce ]  [ Adminavatar ]
jo jo, taky jsem si vsiml, jen to nemam cim zkonvertovat Very Happy
Display linkdav 21.06.2008 12:01:34 [ Funkce ]  [ Sašaavatar ]
Zdravím,

tak plugin s aktualizovanou ikonou je zde:

http://www.home.karneval.cz/0353861801/pages/download/valka.xml

Čau
Saša
Display linkAdmin 21.06.2008 10:59:06 [ Funkce ]  [ Adminavatar ]
diky, je to zaktualizovane i na vyse uvedene valecne adrese

x    
Název článku :