SOV - T-26 BSNP (obrněné samohybné pozorovací stanoviště)

T-26 БCHП бронир. самох. наблюдатель. пункт
T-26BSNP (obrněné samohybné pozorovací stanoviště)


V lednu 1939 byla znovu v závodě č.22 oprášena myšlenka využití vozidla jako samohybného pozorovacího stanoviště. Projekt by předán znovu závodu č.185 Im.Kirova. Prototyp byl dokončen již v červnu stejného roku a 23.06.-01.07.1939 proběhly vojskové zkoušky. Dopadly podobně neslavně jako u jeho předchůdce T-26TN a projekt byl také zastaven.


Vozidlo bylo znovu tvarově i výkonově podobné T-26T. Osádka byla tříčlenná a pro svou práci byla vybavena radiostanicí 71-TK-1 s rámovou anténou, dálkoměrem Invert (700 mm), tankovým panoramatickým zaměřovačem PTK, periskopem PDN (10x zvětšení) , tankovým kompasem a dvěma telefony s kabeláží. V přední části korby byl lafetován kulomet DT.



Zdroj
KOLOMIJEC Maksim:T-26-ťažolaja suďba legkogo tanka, Eksmo, Moskva 2007

SOV - T-26 BSNP (obrněné samohybné pozorovací stanoviště) - BSNP při zkouškách na Ližském dělostřeleckém polygonu

BSNP při zkouškách na Ližském dělostřeleckém polygonu
URL : https://www.valka.cz/SOV-T-26-BSNP-obrnene-samohybne-pozorovaci-stanoviste-t86359#319966 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více