O webu Uživatel Propojené weby                    
Vyhledávání

Moderátoři
Funkce
Anketa / Poll
Reklama

[ Kdo je online ]

Najděte nás na Google+

ISSN : 1803-4306

RSS

Jdi na stránku 
2
Display link [ Funkce ]  [ jirka vrbaavatar ]
Tak jsem začal pokusně vytvářet prototyp ... ééé tada betaverzi mapy:
_mapa_valka_3.jpg

Souběžně dělám i detaily. Tady severní hranice Francie a Brabant, španělské nizození atd...

Ty červený pevnosti by měly být dvě linie vaubanova pré-carré, béžová je obranná linie na severu Brabantu - Malborough ji prolomil r.1705 a zeleně je tzv. stará holandská vodní linie - páč je to rozdělaný, tak tam pořádně není linie od Bergen-op-Zoom k Bredě a dál na východ.

To jen tak, že jsem nepřestal Wink

Bude se muset na válce nějak podrobněji zpracovat vojenství v 16. - 1.1/2 18. stol. kvůli základům pro bastionové opevnění Laughing nojo no - tak to budu muset nějak splácat.
precarre.jpg

No tak já jsem tam provizorně doplnil ty holandský linie Wink
precarre.jpg

No tady je systém francouzských pevností budovaný mezi prusko-francouzskou válkou a ww1 podle představ gen. Sere de Riveres (tzv. la barrière de fer). Jelikož je to zatím pracovní verze, tak tam jsou fr. názvy - opevnění na beligické, německé, švýcarské italské a španělské hranici. Dále druhá linie opevnění na belgické a německé hranici. Jako národní reduit sloužily pevnosti Paříž a Lyon. Nejvíc byla opevněna německá hranice - pevnosti byly největší, kolečka jsou tlustčí Laughing . Ty puntíky jsou jednotlivé uzávěrové forty, popř. linie fortů.

No celý to sem nedávám jen tak, ale proto jesli někoho napadne nějaký vylepšení, nebo jestli tam mám chybu. Wink
francie 1914.jpg

Display link [ Funkce ]  [ JanMalousek ]
CZE - Terezín - habsburská bastionová/polygonální pevnost

zachovalost

polygonální opevnění:
- t. zv. labské předmostí částečně zachované, avšak zachované části (polygonální forty) se stále tenčí - intensivní zemědělskou činností jsou rozorávány, pevné části (zdivo) vybírány. Ještě před cca 15 20 lety bylo zřejmě zachováno předmostí téměř celé!
- jižní perimetr - ? (byl vůbec vybudován??)
Display linkDav 05.07.2010 22:25:35 [ Funkce ]  [ hudak ]
Ahoj, nevim, zda se tade jeste nekdo snazi o tu mapu, ale mel bych celkem zajem se pripojit. Nemam toho zatim tolik projeto, ale i tak momentalne jsem navazal spojeni s Copenhagen - Christianie atd. Mimochodem se spise zameruji na samotnou tvorbu, prac postupy, etapizace atd pevnosti ( jako hlavni odvetvi samotne problematiky), velmi rad bych si vymenil zkusenisti, nazory atd. Dekuji za kazdou odpoved.
Související témata / Related topics
Zobrazit podrobnosti

Jdi na stránku 
2

x    
Název článku :
Anotace :
[ x ] Linkator
[ x ] Mapa / Map
[ x ]