30.07.2010 - Řecko: 2 mrtví při nehodě vrtulníku

Při cvičném letu došlo k nehodě vrtulníku Boeing AH-64DHA Apache Longbow ze stavu 2. praporu útočných vrtulníků (2 TEEP/2ο ΤΕΕΠ) na základně armádního letectva Megara.
Stroj se kvůli technickému problému dostal ve výšce 1000 m do autorotace a z neznámých příčin se při manévru ve výšce 30 m zřítil přídí napřed a po dopadu začal hořet, ačkoliv by bezpečnostní systémy na palubě stroje měly takovému vývoji nehody a následnému požáru zabránit.
Při nehodě zahynuli oba piloti major A. D. a rotný K. G. Druhý pilot byl sice z vrtulníku zachráněn, ale zemřel na následky těžkých popálenin při převozu vrtulníkem do 401. obecné vojenské nemocnice. Převážející vrtulník patřil k jednotce ze stejné základny, k 2. praporu vrtulníků (2 TEAS/2ο ΤΕΑΣ).
Havarovaný vrtulník patřil k nejmladším strojům. Patřil k dodávce 12 vrtulníků dodaných v září 2009 a zařazených k armádě v únoru 2010.


Zdroj:
aviation-safety.net
tiresias-press.blogspot.com
www.570news.com
www.defencenet.gr
URL : https://www.valka.cz/30-07-2010-Recko-2-mrtvi-pri-nehode-vrtulniku-t102280#368861 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více