10.08.2010 - Konštruktér B-2 odsúdený za predaj tajných technológií do Číny

Americký konštruktér indického pôvodu Noshir S. Gowadia strategického "neviditeľného" bombardéra B-2 bol štátnym súdom na Havaji uznaný za vinného v 14 zo 17 bodov obžaloby a hrozí mu doživotné väzenie alebo až trest smrti.
Podstatou obžaloby je predaj dosiaľ utajovaných technológií bombardéra B-2 Spirit min. 3 štátom, Izraelu, Nemecku a Číne.
N.S. Gowadia je považovaný za "otca" technológie zníženia teploty výfukových plynov reaktívnych motorov v spoločnosti Northrop Corp.



http://lenta.ru/news/2010/08/10/gowadia/
URL : https://www.valka.cz/10-08-2010-Konstrukter-B-2-odsudeny-za-predaj-tajnych-technologii-do-Ciny-t102659#369738 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více