Revolver z půdy - dokážete ho identifikovat?

Diskuse

Tak tohohle "dědečka" jsme našli na půdě... Pomůžete nám ho identifikovat? Jen pro upřesnění uvádím, že bubínek je na 6 nábojů.
URL : https://www.valka.cz/Revolver-z-pudy-dokazete-ho-identifikovat-t103679#372854 Verze : 0
Jde o revolver s otevřeným rámem a sklopnou spouští bez lučíku na náboje s kolíčkovým zápalem systému Lefacheux - tedy tzv. "lefošák", ale údaj o tom, že válec má 6 komor, k identifikaci moc nepomůže. Chtělo by to rozebrat, opatrně a šetrně odrezit (ne drátěným kartáčem na brusce), pak změřit ráži, spočítat pole a směr stoupání vývrtu, najít a určit značky na zbrani. I tak se zřejmě k bližší identifikaci těžko doberete. Napodobenin těchto francouzských revolverů bylo v 2. polovině 19. století vyrobeno mraky různými výrobci (Rakousko, Belgie, Německo, Španělsko). Pro ilustraci se podívejte třeba do knihy Revolvery a pistole od G. Žuka (I. vydání, Praha 1988), kapitola 21, strana 128 a následující.
URL : https://www.valka.cz/Revolver-z-pudy-dokazete-ho-identifikovat-t103679#373002 Verze : 0
Děkuji mnohokrát za vyčerpávající odpověď. Do knihy se určitě podíváme. Ještě jednou díky
URL : https://www.valka.cz/Revolver-z-pudy-dokazete-ho-identifikovat-t103679#373040 Verze : 0
Ohledně šetrného odrezování doporučuji se podívat na adresu www.obnova.sk
URL : https://www.valka.cz/Revolver-z-pudy-dokazete-ho-identifikovat-t103679#373054 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více