30.09.2010 - Ruský torpédoborec Vice-admirál Kulakov se vrací do služby

Mluvčí ruské Severní flotily dnes oznámil, že torpédoborec Vice-admirál Kulakov se do konce roku vrátí do služby. Loď třídy Projekt-1155 Udaloj se vrací po modernizaci trvající 18 let. Původně byla uvedena do služby roku 1982 a vyřazena v březnu 1991. Modernizace se protáhla v důsledku finančních potíží, dokonce existoval plán na sešrotování. V současné době prochází zkouškami v Baltickém moři, po jejich ukončení se vrátí na základnu v Severomorsku.


Zdroj:
en.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/30-09-2010-Rusky-torpedoborec-Vice-admiral-Kulakov-se-vraci-do-sluzby-t103800#373133 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více