06.10.2010 - Ruská ponorka s nukleárním pohonem Dmitrij Donskoj vyplula k provedení zkoušky raket Bulava

RIA Novosti, Moskva, 2010/10/06 - 09:21


Jak dnes uvedla tisková agentura RIA Novosti podle informace od zdroje z oblasti správy Severodvinska, vyplula dnes v noci SSBN Dmitrij Donskoj do Bílého moře k provedení dalších zkoušek ponorkové MBR R-30 Bulava.


"Ponorka vyplula z přístavu továrny Sevmaš v noci na středu. Odpálení rakety se očekává koncem tohoto týdne, nejspíše už ve čtvrtek", uvedl pro RIA Novosti informátor.



P.s.:
Osobně mne překvapuje, že je to právě Dmitrij Donskoj, očekával bych spíš zahájení zkoušek z ponorky Jurij Dolgorukij, která je nové třídy Projekt 955 Borej.


Otázka ale zní, je-li Jurij Dolgorukij již dostatečně prověřen k provádění takovýchto náročných zkoušek, zvláště když vezmeme v úvahu množství závad, které zkoušky MBR R-30 Bulava provází (viz např. ohňostroj sledovaný z Norska v aktualitě 10.12.2009 - Ďalší štart Bulavy bol neúspešný.




Zdroj:
RIA Novosti
URL : https://www.valka.cz/06-10-2010-Ruska-ponorka-s-nuklearnim-pohonem-Dmitrij-Donskoj-vyplula-k-provedeni-zkousky-raket-Bulava-t103950#373560 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více