15.12.2010 - Sarbi - fenka cvičená na vyhledávání výbušnin - se vrátila do Austrálie

Sarbi - famous the Special Operations Explosive Detection Dog returned to Australia
Sarbi - fenka cvičená na vyhledávání výbušnin - se vrátila zpět do Austrálie kde projde 30-ti denní karanténou. Sarbi se stala slavnou, když 8.září 2008 při přepadení mezinárodního konvoje v Afganistánu, údajně po výbuchu rakety, se ztratila a byla prohlášena jako MIA (ztracena v akci)...( v této akci mimojiné obdržel Mark Donaldson 1. Victoria Cross for Australia od roku 1969) a nalezena byla až po 14 měsících koncem roku 2009.

Po nezbyné karanténě v Afganistánu se do své vlasti vrátila 9.12.2010 a projde si zde 30-ti denní karanténou a potése vrátí k jednotce Incident Response Regiment kde bude přezkoumáno její další působení ve službě.

___________________________________________

Sarbi the Special Operations Explosive Detection Dog is six days in to her 30-day stay at AQIS’ quarantine facility at Eastern Creek.
Sarbi returned to Australia last Thursday on a regular Defence sustainment flight.

After the 30-day quarantine period, Sarbi will return to the Incident Response Regiment where she’ll be assessed for suitability to return for further service in Australia.


Zdroj/source: www.defence.gov.au

foto: 111.125.172.46
URL : https://www.valka.cz/15-12-2010-Sarbi-fenka-cvicena-na-vyhledavani-vybusnin-se-vratila-do-Australie-t107078#381754 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více