Odznak Důstojnické dělostřelecké školy

Знак Офицерская артиллерийская школа
     
Název:
Name:
Odznak Důstojnické dělostřelecké školy Officers Artillery School
Název v originále:
Original Name:
Знак Офицерской артиллерийской школы
Datum vzniku:
Date of Establishment:
08.04.1909
Datum zániku:
Date of Termination:
DD.MM.1917
Struktura:
Structure:
Odznak pro absolventy školy (kurzu) -
Poznámka:
Note:
- -
Zdroje:
Sources:
Serge Andolenko, Robert Werlich: Badges of Imperial Russia
URL : https://www.valka.cz/Odznak-Dustojnicke-delostrelecke-skoly-t107442#382554 Verze : 0
Odznak důstojnické dělostřelecké školy
Ecoles Superieures Artilerie



Odznak tohoto specializovaného kurzu (učiliště) byl založen dne 8. dubna roku 1909.


Dělostřelecká škola tohoto typu byla zaměřená na odbornou přípravu důstojníku v hodnosti kapitánů i vyšších důstojníků polního a pevnostního dělostřelectva. Důstojníci se školili v teorii, ale důraz byl položen i na praktický výcvik, který se prováděl na polygonu v blízkosti města Lugy.


V roce 1906, 1908, 1909 škola připravovala stážisty na funkce velitelů divizionu a brigád. Příprava starších důstojníků dělostřelectva probíhala v ruské pevnosti Osovec. Kurzy pro polní i pevnostní dělostřelectvo probíhali každý rok od 1. února do 15. srpna (7,5 měsíce).


Po ukončení školy byli subalterní důstojníci ustanoveni do funkce velitele baterie a starší důstojníci se většinou stávali veliteli dělostřeleckého divizionu, který se skládal z několika baterii. Škola podléhalo přímo Hlavnímu dělostřeleckému armádnímu úřadu.


Popis odznaku:
Odznak dělostřelecké školy je podobný dalším odznakům důstojnických škol ruské armády. I v tomto případě je korunovaný orel státního znaku položený na dvou zlatých zkřížených dělostřeleckých hlavních. Orel je položený na věnečku z dubových a vavřínových listů. Odznak byl vyráběn ze stříbra, ale později, v době války po roce 1916 již jen z obecného kovu a upraven stříbřením a zlacením. Velikost odznaku je 48 x 37 mm, ale známe i jiné větší odznaky.


Edit JRT
URL : https://www.valka.cz/Odznak-Dustojnicke-delostrelecke-skoly-t107442#382555 Verze : 0

Diskuse

Poznámka na okraj:
Slovo divizion (дивизион) v našinětině znamená: oddíl.
URL : https://www.valka.cz/Odznak-Dustojnicke-delostrelecke-skoly-t107442#382592 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více