29.12.2010 - USA: US Navy ztratila T-45 Goshawk

McDonnell Douglas T-45 Goshawk amerického námořnictva z námořní základny v Pensacole (Pensacola Naval Air Station) havaroval při cvičném letu v bažinaté oblasti v okresu Jefferson na Floridě, oba piloti se stihli katapultovat a vyvázli z nehody bez vážnějších zranění. Z místa nehody odešli a následně byli převezeni místním šerifem do nemocnice Tallahassee Memorial Hospital na pozorování.
Místo nehody nalezl stroj Pobřežní stráže (Coast Guard) HC-144A (odvozen od stroje CASA CN-235) a následně nasměroval na místo stroj Cessna C-172 Floridské dálniční hlídky (Florida Highway Patrol).


Zdroj:
aviation-safety.net
www.wctv.tv
URL : https://www.valka.cz/29-12-2010-USA-US-Navy-ztratila-T-45-Goshawk-t107812#383375 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více