02.02.2011 - Zbrojovka upraví pro armádu nové samopaly, které jí má dodat

Ministerstvo obrany si objednalo u České zbrojovky další úpravy nových samopalů. S firmou podepsalo již druhý dodatek ke smlouvě, na jejímž základě zbrojovka dodá armádě tisíce nových útočných pušek ČZ 805. Úpravy si objednali vojáci na základě zkušeností v zahraničních vojenských misích. Za modifikace, které mají vést ke zlepšení uživatelského komfortu, nezaplatí stát nic navíc. Zbrojovka by měla pušky dodat bez zpoždění v listopadu podle původních předpokladů, řekl novinářům Bohuslav Dvořák z ministerstva obrany.


Na první oznámenou nutnost úprav samopalu ČZ 805 si stěžovala belgická státní firma FN Herstal, která skončila ve výběrovém řízení na nové pušky druhá. Protestovala i švédská firma Aimpoint, která měla na belgické pušky FN SCAR pro českou armádu dodávat optická zařízení. Ministerstvo obrany nicméně uvedlo, že ke stížnostem firem nevidí důvod.



zdroj:
www.ceskenoviny.cz


www.ct24.cz + video


foto: obrazem.ihned.cz
URL : https://www.valka.cz/02-02-2011-Zbrojovka-upravi-pro-armadu-nove-samopaly-ktere-ji-ma-dodat-t110155#388539 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více