Benešův dekret

Diskuse

Zdravím,
mám doma originál Benešův dekret. Je z června 1945, když moji prarodiče přišli do obce Sedlec u Mikulova na jižní Moravě. Myslíte, že tato listina má ještě nějakou cenu? Třeba peněžní atd. Děkuji za odpovědi
URL : https://www.valka.cz/Benesuv-dekret-t110377#388971 Verze : 0
Je otázkou co si představujete pod pojmem "originál Benešův dekret". To čemu se v novinách říká benešovy dekrety jsou v reálu dekrety presidenta republiky a je jich celá řada a řeší spoustu věcí. Ty tak často vzývané, jsou pak o odsunu osob německé a maďarské národnosti, případně o znárodnění a podobně. Pomocí dekretů se pokud vím vládlo do zvolení řádné vlády. Takže je otázkou co máte doma.
URL : https://www.valka.cz/Benesuv-dekret-t110377#388974 Verze : 0
já se na to pořádně podívám, popřípadně udělám foto a dám to sem. Pak se teda uvidí, co to vlastně je:)
URL : https://www.valka.cz/Benesuv-dekret-t110377#388976 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více