23.02.2011 - Francúzska MBDA predstavila nový PL systém

Francúzska spoločnosť MBDA predstavila na IDEX-2011 nový kombinovaný PL systém krátkeho a stredného dosahu, využívajúci rakety Mistral a VL MICA - píše Defense News.
PVO systém môže okrem lietadiel a vrtuľníkov zasahovať proti riadeným strelám s plochou dráhou letu a bezpilotným lietadlám. Systém je mobilný na podvozkoch zo zvýšenou priechodnosťou terénu, obsahuje viackanálový riadiaci pult, pre detekciu cieľov môže využívať radar Groundmaster 60 s dosahom 80 km. Kombinácia rakiet Mistral a MICA umožňuje zasahovať ciele do rýchlosti až 800 m/sec(asi 2,4 M) na vzdialenosť 5,3 km(Mistral) a 60 km
u VL(Vertical Launch) MICA.


www.defensenews.com
URL : https://www.valka.cz/23-02-2011-Francuzska-MBDA-predstavila-novy-PL-system-t111532#391350 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více