24.02.2011 - Ukrajina zahájila evakuaci svých občanů z Libye vojenským letounem

Ukrajina vyslala do Libye Iljušin Il-76MD pro své občany. Na jeho palubě se vrátilo 138, z toho 100 z Ukrajiny, dále občané České republiky, Slovenské republiky, Polska, Rumunska, Kazachstánu, Maďarska a Azerbajdžánu.


Zdroj:
http://www.mns.gov.ua/
www.at.aero.de
URL : https://www.valka.cz/24-02-2011-Ukrajina-zahajila-evakuaci-svych-obcanu-z-Libye-vojenskym-letounem-t111550#391391 Verze : 0
Na palubu se dostali 4 občané České republiky, kteří se předtím nedostali do německého speciálu, ani se jim nepodařilo na letišti setkat se zástupci české ambasády.
Roman Urban, Martin Julina, Vlastmil Gurica a Jan Petrůj z firmy Unico Modular se díky pomoci ukrajinské strany dostali přes Kyjev do Prahy. Ta jim pomohla odletět i bez toho, že by je o to požádala česká strana. Ukrajinská ambasáda jim pomohla také sehnat let z Kyjeva do Prahy.


Zdroj:
www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/24-02-2011-Ukrajina-zahajila-evakuaci-svych-obcanu-z-Libye-vojenskym-letounem-t111550#391430 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více