03.03.2011 - Rusko připraveno zaplatit EUR 1,5 miliardy za Mistraly

První náměstek ruského ministra obrany Vladimír Popovkin oznámil, že Rusko odhaduje hodnotu celého projektu okolo EUR 1,5 miliardy. Dvě lodě by měly být postaveny ve Francii a dvě v Rusku. Jednání o konečném kontraktu se v současné době zadrhla právě kvůli ceně. Podle ruského deníku Kommersant je příčinou neprofesiální jednání představitelů ruského ministerstva obrany. Francie při posledním jednání zvýšila cenu za dvě lodě postavené ve Francii z EUR 980 mil. na 1,15 miliardy.
V prosinci loňského roku podepsal zástupce velitele ruského námořnictva viceadmirál Nikolaj Borisov protokol stanovující cenu na EUR 1,15 miliardy. Ta se skládala z EUR 980 mil. představující náklady na stavbu dvou lodí, EUR 131 mil. za nespecifikované logistické náklady a EUR 39 mil. za výcvik posádky. K tomu nutno připočíst náklady za výrobní licenci a technickou dokumentaci. Za to chtějí Francouzi dalších EUR 90 mil. Borisov přitom nebyl oprávněn dokument podepsat ani ho nekonzultoval s Rosoboronexportem a Federální službou pro vojensko technickou spolupráci.




Zdroj:
en.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/03-03-2011-Rusko-pripraveno-zaplatit-EUR-1-5-miliardy-za-Mistraly-t112066#392487 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více