11.03.2011 - Protivládní demonstrace na severu Jordánska

Diskuse

V pátek 11. března/marca se bouřili odpůrci vládnoucí jordánské dynastie. Dovolím si citovat z ČT24:


"Neklid panuje rovněž v Jordánsku. Na 1 500 fundamentalistů protestovalo ve městě Zarka na severu Jordánska. Požadovali rozpuštění parlamentu a reformy. Voláním po rezignaci Muammara Kaddáfího vyjadřovali podporu Libyjcům, kteří proti Kaddáfímu bojují od půlky února.


Jordánští fundamentalisté dnes oznámili, že se nebudou podílet na dialogu s vládou, protože kabinet o žádnou reformu ve skutečnosti nestojí. Dialog odmítla opoziční fundamentalistická Islámská akční fronta (IAF). Vláda vyzvala opozici, aby se připojila ke komisi, která má připravit změnu volebního zákona a zákona o politických stranách. Zakí Bani-Iršajd z IAF dnes řekl, že fronta si přeje rozsáhlejší ústavní změny, nejen změnu volebního zákona."


Zdroj
www.ct24.cz
URL : https://www.valka.cz/11-03-2011-Protivladni-demonstrace-na-severu-Jordanska-t112730#393919 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více