28.03.2011 - Indická armáda je kritizována kvůli ilegálním golfovým hřištím

Indický národní auditor kritizuje armádu za nelegální provozování téměř 100 golfových hřišť a klubů na státní půdě. Indická armáda je největším majitelem půdy v zemi a provozuje 97 golfových hřišť na 8 000 akrech. Auditor říká, že golf nepatří ke schváleným armádním aktivitám a peníze měly být použity na něco jiného. Armádní mluvčí na tom nevidí nic špatného, hřiště jsou součástí parků, vojáci rádi hrají golf tak o co jde. Auditor však říká, že téměř 32 km² vládní půdy bylo zdarma pronajato soukromé firmě Army Zone Golf, která na něm provozuje 97 golfových hřišť. Ta prodává členství vojákům, vysloužilcům, civilistům a cizincům. Část příjmů jde do soukromých plukovních fondů, které jsou mimo kontrolu auditorů. Největší výhrady jsou k tomu, že armádní majetek je používán civilisty a vynáší značné příjmy, aniž by za pozemky byl placen jakýkoliv nájem.






Zdroj:
www.bbc.co.uk
URL : https://www.valka.cz/28-03-2011-Indicka-armada-je-kritizovana-kvuli-ilegalnim-golfovym-hristim-t113309#395597 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více