Vojenský fotograf

Diskuse

Zdravím, na jednej fotke som na zadnej strane nasiel peciatku "F. EVJAK FOTOGRAF IR3 V POLI" cize to bol vojenský fotograf IR 3. Fotka je niekde z východneho frontu r.1916. Pocul uz niekto o tomto fotografovi,ci by sa niekde v archivoch nenaslo viac fotiek. Dakujem
URL : https://www.valka.cz/Vojensky-fotograf-t114059#397355 Verze : 0
Našel jsem starou (cca 1930) pohlednici s nápisem Foto Evják Zlín. Tak bych se zkusil poptat ve zlínském archivu http://www.mza.cz/zlin/ a nebo v muzeu.
URL : https://www.valka.cz/Vojensky-fotograf-t114059#397408 Verze : 0
Mám podobný dotaz, nenarazil někdo na stopu plukovního fotografa IR 102 R. Synka ??? Uvítám jakýkoliv typ.
URL : https://www.valka.cz/Vojensky-fotograf-t114059#397602 Verze : 0
Ano fotograf František Evják působil ve Zlíně a byl také fotografem IR 3. Navštívil jsem příbuzné, ale ti žádné fotky z války nemají. Hodně Evjákových fotek je v publikaci "Bojoval jsem za císaře pána" od Augustina Mudráka a Jiřího Červenky. Také nějaké Evjákovy fotky z války kolují na Aukru.
URL : https://www.valka.cz/Vojensky-fotograf-t114059#462095 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více