15.04.2011 - Úspěšný test systému Aegis

Agentura protiraketové obrany (Missile Defense Agency - MDA), posádka torpédoborce USS O´Kane (DDG-77) a příslušníci 94. armádního velitelství vzdušné a raketové obrany (94th Army Air and Missile Defense Command) působící z 613. operačního vzdušného a vesmírného centra (613th Air and Space Operations Center) na Hickamově letecké základně (Hickam Air Force Base) úspěšně provedli test systému Aegis v zásahu proti balistické střele středního dosahu.
Střela byla odpálena z Reaganova testovacího prostoru (Reagan Test Site) na atolu Kwajalein v Marshallových ostrovech směrem na severovýchod přes Tichý oceán. Ta byla zachycena předsunutým radarem AN/TPY-2 (pásmo X) na ostrově Wake. Radar zaslal informace o trajektorii střely do sysému C2BMC (Command, Control, Battle Management, and Communications), který je zpracoval a předal na torpédoborec USS O´Kane (DDG-77) nacházející se západně od Havaje. Ten využil data pro navigační střelecký systém a odpálil střelu SM-3 Block IA, 11 minut poté co byla cílová střela odpálena. Radar AN/SPY-1 z torpédoborce USS O´Kane (DDG-77) zachytil na základě předaných informací cílovou střelu a předal informace pro zaměření střele SM-3 Block IA. Ta provedla manévry potřebné k tomu, aby zachytila cíl a následně ho zničila svojí kinetickou hlavicí. Vyslaná kinetická hlavice zachytila cíl a zničila cílovou střelu přímým zásahem.
Jednalo se o první takový test. Test byl plně úspěšný a prokázal schopnosti systému. V dosavadních testech bylo zničeno 21 z 25 vypálených střel.
Systém C2BMC byl obsluhován 94. armádním velitelstvím vzdušné a raketové obrany (94th Army Air and Missile Defense Command).


Zdroj:
www.novinky.cz
www.armybase.us
seawavesmagazine.blogspot.com
URL : https://www.valka.cz/15-04-2011-Uspesny-test-systemu-Aegis-t114235#397859 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více