Boje v oblasti kolem Busa Alta - dotaz

Diskuse

Vracím se na fórum po delší době. Vypadalo to, že jsou všechny záhady ohledně mého pradědy a jeho působení na italské frontě vyřešeny. Ale mám tu problém.


Mám k dispozici nové materiály a v nich se píše, že můj praděd, který působil u 2. praporu polních myslivců se ztratil při útoku probíhajícím 11 a 12 října 1916 - to vyplývá z dopisu jeho spolubojovníků. Vedle je hned další vyjádření, že by k tomu snad mělo dojít v okolí Busa Alta.


To mi dost nesedí, protože na základě odborné literatury byl v tomto období tento prapor v okolí Gorice resp. Markuv Hrib atd.


Je možné, že se prapor rozdělil? Na jeho posledním lístku z fronty, který odeslal týden před svou smrtí je uvedeno 21. Feld-Komp. a polní pošta 615. Může to pomoct?
URL : https://www.valka.cz/Boje-v-oblasti-kolem-Busa-Alta-dotaz-t114595#398897 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více