Identifikace jednotek z roku 1792

Diskuse

Zdravím, rád bych se zeptal, jestli by někdo uměl říct, jestli v následujícím textu jmenovaný Kürassier-Regiment č. 1 je skutečně ten jmenovaný na forum.valka.cz - nikde se mi nedaří dohledat, že by se dříve skutečně jmenoval Franz-Karabiniers-Regiment.


"Již ve Švábsku ho zastavili rakouští verbíři, kteří ho přiměli vstoupit do rakouské armády, kde se od roku 1783 ve Franz-Karabiniers-Regimentu (v současné době Kürassier-Regiment č. 1) v rychlém sledu postupně stal vojákem, desátníkem, strážmistrem, po dvou letech získal hodnost podporučíka a rok poté nadporučíka. A v roce 1792 začala válka s francouzskými revolucionáři! Od 1. května se pluk začal přesouvat směrem k Rýnu, do Alsaska. V častých bojích (například v bitvě u alsaského Fröschweileru, útocích na weißenburgskou linii, města Buchsweiler a Fröschweiler, bitvách u města Würzburg v letech 1793-96) Christl osvědčil svou statečnost, což mu generálmajor Hotze několikrát potvrdil i vystavením písemných posudků. V roce 1801 byl povýšen na druhého rytmistra (býv. kapitánporučíka).


Případně jestli by někdo věděl, jestli líčené události odpovídají skutečnosti nebo jestli se o tom někde píše něco bližšího?
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-jednotek-z-roku-1792-t116145#402434 Verze : 0
Vámi uvedený odkaz směřuje na pruskou/německou jednotku.


Ti karabiníci jsou tito:
forum.valka.cz
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-jednotek-z-roku-1792-t116145#402441 Verze : 0
Díky!
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-jednotek-z-roku-1792-t116145#402448 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více