15.06.2011 - Útok hackerů by mohl být příští Pearl Harbor

USA budou čelit kyberválkám, varoval šéf CIA Leon Panetta, který by se v červenci měl stát novým ministrem obrany USA, před branným výborem amerického Senátu. Výbor si ho pozval k slyšení jako kandidáta na nového ministra obrany USA.


"Příštím Pearl Harborem by mohl být velmi dobře vedený kybernetický útok, který ochromí naše energetické systémy, síť, bezpečnostní systémy, finanční systémy i vládní systémy," uvedl Panetta.



Zdroj:
tech.ihned.cz




V NATO vznikne tým pro boj s kyberútoky
Severoatlantická aliance chce vybudovat operační skupinu s názvem Cyber Red Team, která se bude věnovat odhalování kyberútoků. Podle experta alianční agentury C3 Luca Danduranda bude tento tým "významným příspěvkem ke zlepšení obranných schopností Aliance v oblasti kyberbezpečnosti".


Náměstek amerického ministra obrany William J. Lynn se v Evropě schází s představiteli NATO a Evropské unie, aby spolu prodiskutovali posílení schopností v oblasti kyberbezpečnosti. K vývoji alianční kyberpolitiky se zavázali státníci členských zemí NATO na listopadovém summitu v Lisabonu.
URL : https://www.valka.cz/15-06-2011-Utok-hackeru-by-mohl-byt-pristi-Pearl-Harbor-t116640#403415 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více