17.05.2011 - Peru: Nová dohoda o předání tanku LTP

Diskuse

V pátek 17. května 2011 došlo po dlouhých a složitých jednáních k podpisu třístranné dohody o darování tanku LTP k muzejním účelům Vojenského historického ústavu v Praze.


Dohodu podepsali v zastoupení VHÚ velvyslanec Vladimír Eisenbruk, hejtman regionální vlády Callao Felix Manuel Moreno Caballero a vrchní velitel armády Paul Tito da Silva Gamarra. Podpisem dohody bylo završeno více než 7 let trvající jednání české a peruánské strany.


Jednání o darování tanku LTP byla započata v roce 2004 a první pokus o odvoz tanku z města Mollendo na jihu Peru ztroskotal na administrativních problémech. K obnovení jednání došlo v roce 2008, kdy ministr zahraničních věcí José Antonio García Belaúnde na jednání s Karlem Schwarzenbergem potvrdil zájem Peru darovat ČR pro muzejní účely tank LTP.


Zdroj
www.mzv.cz


Poznámka
Text zkrácen a opraveny chybné názvy.
17.05.2011 - Peru: Nová dohoda o předání tanku LTP - Foto via VVČR v Limě.

Foto via VVČR v Limě.
URL : https://www.valka.cz/17-05-2011-Peru-Nova-dohoda-o-predani-tanku-LTP-t117909#406370 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více