18.07.2011 - Velká Británie navrhla Spojeným státům výměnu letadel

Velká Británie navrhla v dopise americkému kongresu výměnu letadel F-35. Podle tohoto návrhu by Spojené státy daly Velké Británii palubní verzi F-35C s konvenčním vzletem a přistáním, výměnou za variantu F-35B STOVL. Návrh také počítá s tím, že Británie uhradí dodatečné náklady spojené s úpravami obou verzí dle požadavků jednotlivých letectev.
Velká Británie se v loni v rámci nové bezpečnostní strategie rozhodla nakoupit variantu F-35C místo původně plánované F-35B.
Pokud by došlo k výměně, získají USMC své F-35B o dva roky dříve. V letech 2013 - 2014, by tak muselo dojít k navýšení jejich rozpočtu o 10 miliónů dolarů na provozní náklady spojené se zavedením F-35 do výzbroje.


Více zde:
www.defensenews.com
URL : https://www.valka.cz/18-07-2011-Velka-Britanie-navrhla-Spojenym-statum-vymenu-letadel-t118012#406603 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více