30.09.2011 - Zmeny vo velení OS SR

Na tlačovej konferencii NGŠ OS SR dňa 30.09.2011 oznámil náčelník GŠ OS SR generál Ing. Ľubomír Bulík svoje rozhodnutie ukončiť k 30.11.2011 svoju aktívnu činnosť v ozbrojených silách. S jeho rozhodnutím súhlasil minister obrany SR Ľubomír Galko, ktorý zároveň vyhlásil, že nový náčelník GŠ OS SR nebude predbežne vymenovaný. Jeho vymenovanie bude závisieť na tom, ako sa poverenému náčelníkovi GŠ bude dariť reformovať ozbrojené sily. Rovnako zatiaľ nemenoval ani kandidátov, ktorí by mohli byť na výkon uvedenej funkcie nominovaní.


Okrem zmeny na poste NGŠ oznámil MO SR aj obsadenie funkcie 1. zástupcu NGŠ OS SR, kde k 01.10.2011 nastúpi generálmajor Ing. Miroslav Kocian. Druhým zástupcom zostáva generálporučík Ing. Jaroslav Vývlek.
Náčelník štábu pre podporu operácií, brigádny generál Ing. Milan Čelko odchádza dnešným dňom do zálohy, vo funkcii ho vystrieda doterajší zástupca VSVaP brigádny generál Ing. Juraj Krištofovič. Na miesto zástupcu veliteľa SVaP je od 01.10.2011 ustanovený brigádny generál Ing. Josef Pokorný, ktorého vo funkcii náčelníka štábu strategického plánovania nahradí brigádny generál Ing. Ľubomír Svoboda (doterajší zástupca veliteľa Vzdušných síl OS SR).



Zdroj: tlačová konferencia MO a NGŠ.
URL : https://www.valka.cz/30-09-2011-Zmeny-vo-veleni-OS-SR-t120737#414014 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více