9,3x74 R

9,3x74 R


Německý lovecký náboj z přelomu 19. a 20. století (údaje o roce zavedení se liší). Náboj je dodnes populární pro lov vysoké zvěře a vyrábí jej většina evropských výrobců střeliva, stejně tak někteří výrobci zbraní komorují své kulovnice pro tento náboj. Střela 19 g má úsťovou rychlost 695 m/sec. Na fotografii je výrobek firmy Rheinisch Westfalischen Sprengstoff AG Německo. Vpravo je náboj 7,92x57. Foto autor.




Pramen: J. Hýkel, V. Malimánek „Náboje do ručních palných zbraní“ Naše vojsko Praha 1998 A. Andersen, V. Andresen, T. Stromstad „Cartridge Cases“ nákladem vlastním, Norsko 1995.
URL : https://www.valka.cz/9-3x74-R-t121154#414912 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více