28.02.2012 - USA: Vrtulník pobřežní stráže havaroval, 1 mrtvý, 3 pohřešovaní

Vrtulník Aérospatiale MH-65C Dolphin americké pobřežní stráže (U.S. Coast Guard) havaroval při cvičném letu v zálivu Mobile Bay u Point Clear. Pátrací tým na místě nalezl jednoho z členů posádky, bohužel po převozu do nemocnice zemřel. Další tři členové posádky vrtulníku se pohřešují.
Na jejich hledání se podílejí dva vrtulníky MH-65C z letecké stanice pobřežní stráže v New Orleans (Coast Guard Air Station New Orleans, La), dva čluny ze stanice na Dauphin Island (Coast Guard Station Dauphin Island), kutry Cobia a Stingray z Mobile, letoun HC-144A Ocean Sentry ze stanice v Mobile (Coast Guard Aviation Training Center Mobile), dva čluny TANB z Mobile, výsadkové plavidlo Andelae a obchodní plavidlo Solomon, které nehodu nahlásilo.
Pátrání se účastní i další týmy policie, hasičů a záchranářů.


Zdroj:
aviation-safety.net
http://www.d8.uscgnews.com/go/doc/425/1321723/
www.cbsnews.com
www.reuters.com
URL : https://www.valka.cz/28-02-2012-USA-Vrtulnik-pobrezni-straze-havaroval-1-mrtvy-3-pohresovani-t125624#426288 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více