11.03.2012 - Rok od přírodní katastrofy v Japonsku

Dnes, tj. 11.03. 2012, uplyne 1 rok od ničivého zemětřesení a následné vlny cunami, které postihlo severo-východní pobřeží japonského soustroví (region Tóhoku).
Silně byla poškozena zejména atomová elektrárna ležící nedaleko města Fukušima, jejíž bloky 1-3 byly silně poničeny, nastal kompletní výpadek a o den později byl blok 1 zničen explozí, čímž nastala velmi vážná jaderná havárie. Situaci se stále nepodařilo vyřešit ... (tatko katastrofa je srovnávána s havárií v elektrárně Černobyl, Three Mile Island nebo s havariemi v zavodě Čeljabinsk-65 či ve Windscale).


Postižené oblasti se stále vzpamatovávají a i nadále je poznat ničivou sílu, kterou po sobě živel zanechal. Zatím bylo potvrzeno na 15.850 mrtvých a stále se pohřešuje přes 3.000 lidí.



Zdroj: NHK, tv, forum.valka.cz ...
URL : https://www.valka.cz/11-03-2012-Rok-od-prirodni-katastrofy-v-Japonsku-t125941#427378 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více