CZE - Malé Svatoňovice - Muzeum vojenské historie regionu Jestřebí hory

Dne 4.5.2012 bylo otevřeno vojenské muzeum v Malých Svatoňovicích (okr.Trutnov). Muzeum provozují členové KVH Odolov o.s. Muzeum se nachází v prostorách bývalého skladiště nádraží ČD. První část expozice je situována do období od roku 1866 po rok 1945. Nachází se zde expozice k bitvě u Trutnova 1866, první světové válce, čs. legiím, období první republiky, výstavbě opevnění v prostoru Jestřebích hor, druhé světové válce a osvobození. V expozici je umístěno cca 1000 exponátů. Příležitostně budou v expozici k vidění i zbraně členů KVH Odolov což je cca 50 ks. Muzeum je v současné době přístupno jen dle tel. dohody a to na 607946032 a nebo 606152792 (viz kontakty na webu www.t-s26.cz). Od června 2012 by mělo být otevřeno o víkendech. Mimo návštěvní dny v expozici nezůstávají žádné zbraně a ani cené exponáty, tyto jsou odváženy do depozitů členů klubu.



Vojenské muzeum v Malých Svatoňovicích a bunkr v Odolově zahájí sezónu 2014 o víkendu ve dnech 26 -27. 4. Návštěvníci mohou shlédnout novou expozici obohacenou o řadu nových exponátů.Od tohoto data budou oba muzejní subjekty otevřeny dle návštěvní doby uvedené na webu www.t-s26.cz.
URL : https://www.valka.cz/CZE-Male-Svatonovice-Muzeum-vojenske-historie-regionu-Jestrebi-hory-t127412#431078 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více