16.07.2012 - Americká loď se bránila podezřelému plavidlu, jeden mrtvý rybář, tři zranění

Posádka USNS Rappahannock ((T-AO-204)(zásobovací loď/tanker) u pobřeží Spojených Arabských Emirátů u přístavu Džabal Alí zahájila palbu půlpalcovými kulomety na plavidlo, které nereagovalo na výzvy k zastavení či změněn kurzu a směřovalo k lodi. Posádka se obávala možného útoku, například Iránských revolučních gard.
Na palubě zhruba devítimetrového rychlého člunu vybaveného třemi motory však byli rybáři, z nichž jeden zemřel a tři byli zraněni.
Incident se vyšetřuje.


Zdroj:
m.theglobeandmail.com
www.thecuttingedgenews.com
zpravy.idnes.cz
http://www.novinky.cz/
URL : https://www.valka.cz/16-07-2012-Americka-lod-se-branila-podezrelemu-plavidlu-jeden-mrtvy-rybar-tri-zraneni-t129043#435268 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více