Ani pták nezazpíval - Farley Mowat

Diskuse

Kanadan Mowat v této autobiograficke ladene knize popisuje jak se dostal k armade (WW2), vycvik, presun do Anglie, vylodeni na Sicilii (operace Husky), boje v Italii.
Styl knizky je divoky – memoarovy, kronikarsky, denikovy. Do vylodeni na Sicilii se dost nasmějete. Pak zacina Valka. Mrtvi kamaradi, vycerpani, strach. Doporucuji!!
Skvela je i Mowatova další kniha Nedelejte poplach. Je to taková milá knizka, pohlazujici dusicku. O kanadske prirode, o divocine, o vlcich.
URL : https://www.valka.cz/Ani-ptak-nezazpival-Farley-Mowat-t13106#46482 Verze : 0
Tahleta knížka byla ve své době (tuším konec 70. let) jednou z mála o jiné než sovětské frontě za WWII, která u nás mohla vyjít. Je to moc pěkná věc, jedna z nejlepších memoárových knížek jaké jsem kdy četl. Můžu ji opravdu vřele doporučit !
URL : https://www.valka.cz/Ani-ptak-nezazpival-Farley-Mowat-t13106#125369 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více