Jagdpanther

Diskuse

Jaké doplnky se vyrábějí v 1/35 a 1/72. Dík předem.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#47289 Verze : 0
Nikdo neporadí, co se vyrábí kromě plechů a hlavně. Taky scháním fotky interieru.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#47735 Verze : 0
Na jagdpanthera možná mám něco do vnitřku, fotil jsem kdysi tuhle mašinu v IWM, navíc tam příští týden jede Scotty (možná by ti něco nafotil. U mně bude spíš problém ty fotky najít.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#48815 Verze : 0
Hele máš kliku protože jsem je našel (ó jak jsem šikovný) všechny jsou z levé strany protože z té strany na stroji v IWM je odstraněn kus pancíře, a tak se tam dá fotit, možná by to šlo i tím otvorem zezadu ale to jsem tehdy nezkoušel
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#48818 Verze : 0
Dík, jestli by to šlo tak bych potřeboval podlahu, pravou stranu jsem našel na netu.Můžu poslat mailem.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#48833 Verze : 0
Bohužel podlahu jsem nefotil, zkus se domluvit se Scottym, někde myslím psal že se chystá do Londýna do IWM třeba by ti pár fotek udělal.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#48861 Verze : 0
Tak už ho mám kompletní.Pokud má někdo zájem mužu poslat.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#55387 Verze : 0
já zájem určitě mám (můj mail je v mém profilu)
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#55406 Verze : 0
To Bitaxe: Naozaj dobre že si, ó tak šikovný, na Jagdpanthera sa chystám a tiež zháňam kde sa čo dá. Tamiyu som dostal od kamoša čo s modelmi sekol (štvorkový Golf je teraz jeho jediné hobby, ale tak mu treba Very Happy )
Pre mňa to bude návrat k modelárine asi po dvoch rokoch, tak chcem vyskúšať všetky nové veci, oktorých som zatiaľ len čítal. Zatiaľ zháňam doplnky, pomaly to vyzerá že ten model bude nakoniec viac z kovu ako z plastu. Laughing
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#68983 Verze : 0
Já tam mám Dragon 1/35 a scháním vnitřek od Jaguaru. Plechy a hlaven mám od Aberu.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69076 Verze : 0
Plechy mám od Eduardu, lauf tiež Aber. Interiér sa budem snažiť dotvoriť v rámci vlastných možností a podkladov, je to predsa len návrat po určitom čase, tak nech sa finančne nezruinujem. Chcem spraviť Zimmerit a skôr sa vydovádzať/vyřádit na povrchovej úprave. Ale kovové pásy by som tam mal rád, len som zatiaľ na žiadne nenarazil, nikto ich nerobí? Confused
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69205 Verze : 0
Přiznám se že osobní zkušenost s nimi nemám, ještě jsem neměl tu čest je vyzkoušet,
protože cena mi nápadně připomíná drahotu Crying or Very sad Ale co jsem vyčetl v Modeláři apod.
tak je s nimi práce bezproblémová, jen je prý občas nutné provrtat zalitý otvor pro čep.
Viděl jsem je namontované na několika modelech na soutěžích a musím říct, že
vypadají super.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69389 Verze : 0
Několikery pásy od Friulu mám, zatím nikdy jsem nenašel zalitý otvor pro čep (píš bych to považoval za pomluvu) pásy dokonale pasují, lsou spojeny stejně jako v reálu, takže jsou pohyblivé, prověsí se prostě na trhu nic lepšího není. Jakékoli plastové pásy jsou o několik tříd horší. Cena je ovšem docela velká.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69400 Verze : 0
Jak jsem již napsal, osobní zkušenost nemám. Ale i kdyby občas nějaký otvor zalit byl,
v mých očích by to tento výrobek nijak nesnižovalo. Je to jednoznačně nejrealističtější
způsob ztvárnění pásů. Už dlouho okolo nich mlsně kroužím, ale z finančních
důvodů jsem se ke koupi nikdy neodhodlal. Jo, za kvalitu se holt platí...


Když už je řeč o cínových pásech, neví někdo jakým způsobem se vyrábějí? Idea Confused:
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69401 Verze : 0
to Tango já je vždy koupil trochu levněji (cca500 - 600) v maďarsku nebo na burze. Technologii jsem nepochopil, myslím že nejsou z cínu ale z něčeho jako liteřina, protože materiál zatéká tak že by to s cínem asi ani nešlo. Samotné lití je asi celkem normální, jediný problém je podle mne příčný otvor (v každém článku jsou dva) nechápu jak může vypadat forma a jak to vyndavají.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69403 Verze : 0

Citace - bitaxe :

...nechápu jak může vypadat forma a jak to vyndavají.

Tak to jsme dva Confused Ale přece je to pro mě představitelnější (fuj, to je ale blbý slovo Very Happy ), než technologie, kterou se jednotlivé články začišťují od vtoku. Že by každý článek byl začišťován ručně asi není příliš pravděpodobné...
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69406 Verze : 0
začišťování ručně by mne až tak nepřekvapilo, myslím že vtok je těsně u článku zeslabený a je odstraněn v tomto místě něčím ostrým (odseknut) takže by to zas tolik práce asi nebylo. Ona firma sice patří italovi ale je v maďarsku a pásy se dělají tam, já je tam taky kupoval na soutěži, proto byly o dost levnější než u nás.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69407 Verze : 0
Fajn, tak to ich asi vyskúšam. Niekde raz dávno písali, že správny tank je plechový (tuším to bol slogan Eduardu), tak prečo nie? Very Happy Ale ako sa poznám,budem chcieť aj kolesá a ktovie na čo si ešte spomeniem. Ozaj, neviete či niekto robí Zimmerit?
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69470 Verze : 0
zimmerit samozřejmě dělá několik firem, jestli i na Jagdpanthera nevím, nejdostupnější je asi Eduard, mně se sice moc nelíbí, ale na modelu se použt dá.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69499 Verze : 0
Něco o výrobě zimmeritu je tady: www.valka.cz
ale doporoučuju nejdřív si to vyzkoušet nanečisto. Exclamation
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69513 Verze : 0

Citace - bitaxe :

zimmerit samozřejmě dělá několik firem, jestli i na Jagdpanthera nevím, nejdostupnější je asi Eduard, mně se sice moc nelíbí, ale na modelu se použt dá.

Teď jsem mrknul na web Eduardu, ale zimmerit na Jagdpanther bohužel nedělají. Že by Part... Confused:
Jinou možností je nanést na povrch tenkou vrstvu tmelu a pak do něj otisknout strukturu zimmeritu třeba nožem,skalpelem nebo malým šroubovákem. Eda dokonce pro tento účel vyrábí leptaný hřebínek. Jestli je k dostání samostatně nevím, já ho mám z leptaného zimmeritu na Panthera. Stejně jako KurtCZ doporučuju vyzkoušet nanečisto!
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69543 Verze : 0
Kedysi dávno som listoval Verlindenom, kde boli rozobraté asi štyri diorámy s Tigrami, od I v Tunise až po Konigstigra, myslím. Lenže si neviem spomenúť ako sa to volalo. A tam bola kapitola o Zimmerite. Pri plechoch je hlavne navýhoda v tom, že sa dá asi dosť ťažko znázorniť poškodenie, prípadne plocha odkiaľ odpadol alebo bol odstránený a ďalšie detily ako sú hlbšie ryhy a stopy po zásahoch, napríklad. Vo Verlindene bolo popisované niečo ako nástavce na pájkovacej pištoli, rôznej hrúbky, priemeru, myslím že to bolo z drôtu a hovorili tomu Pyrograf. Tak ma napadla aj táto možnosť, lebo z plechového Zimmeritu som nebol práve nadšený. A skúšať spôsob, ktorý bol kedysi opisovaný v časopise Modelář a Modely, teda natrieť povrch vozidla riedidlom a potom doň leptať, sa mi zdá dosť riskantné. Smile
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69718 Verze : 0
to Kubator to s tou pájkou mi připadá ještě riskantnější. nejlepší zimmerit co jsem viděl (a mám) byly tenké desky z rezinu od nějaké novozélandské firmy, určitě je dělají na Stug III a IV. Jestli se dělá zimmerit na jagdpanthera opravdu netuším (spíš než Part by ho asi dělal ABER). Pokud bych ho tam chtěl dělat sám, použil bych nějaký dvousložkový tmel (třeba miliput) a z něj bych udělal povrch, který bych potom před zatvrdnutím opracoval do požadovaného vzoru - bylo jich několik - a zároveň bych udělal i poškození.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69789 Verze : 0
Ono to bude asi najlepšie, motať sa okolo plastiku s niečim horúcim, kým to človek nemá poriadne v ruke... Very Happy Ja len že som si na to spomenul. Neviem ako Ty, ale ja som na dobových fotkách ani veľmi Zimmerit na Jagdpantheroch nevidel, hlavne teda na strojoch z Francúzska, lebo taký by som chcel urobiť.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69851 Verze : 0
On se zimmerit přestal koncem roku 1944 (myslím že v prosinci) dávat na techniku vůbec, protože došly některé komponenty ze kterých se dělal. Na Jagdpantherech je jen někdy (podle fotek) většinou jsou to "dlaždice" tedy takové jako čtverce. Je určitě třeba řídit se podle fotek jestli ta mašina co stavíš ho měla.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69884 Verze : 0
ja som zase čítal že ho prestali používať preto, že bol prakticky zbytočný, lebo okrem Nemcov vlastne nikto magnetické protitankové nálože nepoužíval. Na jednej fotke, podľa ktorej som ten Zimmerit zvažoval, je tankán ako strieka kamufláž na stroj, ktorý má ten klasický "vaflový" tvar. Ale je pravda že sa to mohlo kus od kusa líšiť. Keď nenájdem nič uspokojivé, tak asi Zimmerit vypustím úplne. Smile
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69890 Verze : 0
to brano myslím že Kubatorovi by pomohly spíše stroje co ho neměly Smile
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69914 Verze : 0
Very Happy


Tak to by bola správna voľba...bezzimeritové JP majú aj tak atraktívnejšie kamufláže...
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#69925 Verze : 0
Právě Smile a navíc je to pro Kurta snažší než se trápit a Zimmeritem, může si později vybrat něco na co se dělá a neriskovat nějakou hrůzu s pájkou Smile
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#70035 Verze : 0
Niečo ma napadlo. Ako som listoval Squadron/Signalom na Panthera, tak v strede je bokorys Panthera Ausf.G v Panzer Grau s Robraun vlnovkami (aspoň myslím). Viem že Nemci začali ku koncu vojny znova používať túto farbu, dokonca som čítal že zámerne, pretože v pouličných bojoch mala lepší krycí efekt a trojfarebná kamufláž so žltým základom. Videl som aj Tigera I v takom nátere. Tak ma napadá, či sa rovnako nekamuflovali aj posledné Jagdpanthery. A myslím že v posledných týždňoch mali v Nemecku určitie haldu iných starostí než nanášať na mašiny vychádzajúce z fabriky alebo opravárenskej dielne Zimmerit Very Happy. Chcelo by to ale dobový záber takéhoto stroja.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#70077 Verze : 0

Citace - bitaxe :

Právě Smile a navíc je to pro Kurta snažší než se trápit a Zimmeritem, může si později vybrat něco na co se dělá a neriskovat nějakou hrůzu s pájkou Smile



Pro Kurta to jistě snažší je, už jenom z toho důvodu, že na zimmerit vůbec nechystá. Very Happy Ale KUbator by o tom měl přemýšlet. Laughing
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#70083 Verze : 0
to Kurt omlouvám se, ale přemýšlím o tématu a jména se mi pletou Smile
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#70094 Verze : 0
Zimmerit vyrábí fir.Atak, je to resin a docela dost drahý. Jinak jestli ho nepřestaly používat protože jako každý tmel docela dlouho tvrdne a na to nějak nebyl čas.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#70497 Verze : 0
Používanie panzer grey na konci vojny je mýtus,nič viac.Farebné bokorysy Pantherov,Jagdpantherov,Jagtigerov a pod.sú zlé interpretácie farieb z fotografií.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#70512 Verze : 0
To je škoda, lebo to vyzerá celkom dobre. Smile
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#70519 Verze : 0
Myslím že Brano má pravdu a že jde o omyl, alespoň jsem nenarazil nikdy na předpis který by to řešil, jde asi opravdu o špatnou interpretaci čb fotek, na byrevných z konce války jsem na nic takového nenarazil.
URL : https://www.valka.cz/Jagdpanther-t13277#70529 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více