Pravidla psaní do této sekce fóra

PRAVIDLA PSANÍ DO FÓRA V SEKCI OSOBNOSTI




Prosíme uživatele, aby se při vkládání nových témat pro jednotlivé osobnosti řídili níže uvedeným vzorem pro nadpis tématu (při vkládání je to kolonka Předmět). V této sekci platí poněkud upravená pravidla pro nadpis tématu: do kolonky předmět pište před čárku zavedený a obecně používaný zápis jména dané osobnosti, za čárku pak ostatní jména (viz vzor). Nepište nadpis ani žádnou jeho část kapitálkami, kurzívou ani ho jinak nezvýrazňujte, nepoužívejte v něm zkratky jmen.


VZOR ZÁPISU JMEN OSOBNOSTÍ DO NADPISŮ TÉMAT


(správný zápis je ten za rovnítkem)


Marcus Aurelius = Marcus Aurelius
Gaius Iulius Caesar = Caesar, Gaius Iulius
Decimus Iunius Brutus = Brutus, Decimus Iunius


+++++


Caligula = Caligula, Gaius Iulius
Nero = Nero, Tiberius Claudius
Cicero = Cicero, Marcus Tullius
Augustus = Augustus, Gaius Octavianus.


Za čárkou uvádějte maximálně dvě jména (jméno osobní a rodové). Naopak v samotném příspěvku (tedy do kolonky Tělo zprávy) napište na první řádek tučným písmem plné jméno a data narození a úmrtí - např. Gaius Iulius Caesar (13.7. 100 př.n.l - 15.3. 44 př.n.l.). Není-li některý z údajů jistý, uveďte pokud možno všechny možnosti (oddělené lomítkem).


Snažte se dodržovat původní římskou podobu jmen (výjimkou je písmeno "U", pro které Římané používali stejného znaku jako pro "V", stejnětak písmeno "G", které Římané neznali a psali místo něj "C") - pište tedy např. Iulius, nikoliv Julius (ovšem ani Ivlivs) a Gaius, nikoliv Caius.


Pokud v samotném textu používáte zkratky římských osobních jmen, držte se zavedeného formátu (viz https://www.valka.cz//topic/postview/71486 ). Nevymsleli jsme si jej my, nýbrž sami Římané.


Není to samoúčelná buzerace, ale snaha o zpřehlednění fóra. Toto ocení hlavně (nejen) lidé s pomalejším připojením. V případě nejistoty se nebojte obrátit na moderátory.


Též prosíme:


Nevkládejte obrazový materiál chráněný autorskými právy. Vaše pozitivní snaha by mohla vyústit v negativní následky pro provozovatele serveru.


V příspěvcích se zdržte subjektivních hodnocení ve smyslu "nejlepší vojevůdce", vkládání neověřených dat, vlastních domněnek a vulgárních výrazů.


Zakládejte prázdná fóra (jako např.: nějaké info ... ?) pokud možno jen v případě, že to momentálně poslouží k prolinkování s jiným článkem a bude v dohledné době doplněno. Chcete-li se na něco zeptat ohledně nějaké osoby, založte fórum v diskuzní části celého fóra (tedy ne v sekci osobnosti, která je sekcí faktografickou).


Stejnětak nezakládejte fora s jen zcela základními informacemi, pokud nehodláte v dohledné době forum doplnit a rozšířit.


Než vložíte u nějaké osobnosti nějaká fakta, podívejte se, jestli už je nevložil někdo před Vámi.



Samozřejmě platí všechna pravidla platná pro celé fórum serveru valka.cz.


Nevhodné příspěvky budou smazány či upraveny.


Děkujeme
URL : https://www.valka.cz/Pravidla-psani-do-teto-sekce-fora-t14449#54574 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více