Prosím o pomoc s určením uniformy

Diskuse

Prosím o pomoc s identifikací jednotky, která používala uniformy viz. odkaz





Za Vaši pomoc předem děkuji
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-pomoc-s-urcenim-uniformy-t146858#471208 Verze : 0
Muž vlevo je je poddůstojník, ovšem nepoznám výložky. Takže nevím hodnost. Určitě to je však poddůstojník R-U armády. Ten muž vpravo je husar. je to Jízdní vojsko (identický plášť a šavle). Vypadá to na desátníka.


Zkuste se poohlédnout na vojenském ústředním archívu...


http://www.vuapraha.cz/


Snad to trošku pomohlo. Nashle.
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-pomoc-s-urcenim-uniformy-t146858#471604 Verze : 0
No vskutku nevídaná moudra od pana legionáře a ÚŘEDNÍ vojenský archiv, to už moc nevylepšil. K tomu nezbývá než dodat - zřejmě slušnej oddíl Smile
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-pomoc-s-urcenim-uniformy-t146858#471620 Verze : 0
Jistě. Předpokládám, tuším správně, že tomu rozumíte líp. Několik medailí, i ta "šarže". Proto by bylo zalepší, kdybste to rovnou opravil a tedy pomohl uživateli tlalokk s identifikací uniformy, abysme teda všichni s jistotou a přesně věděli co je to teda za uniformy. Je lepší rovnou vyřešit problém a je taky dobré uvést zdroj, abych se třeba i Já mohl na to podívat a něco málo se dozvěděl. To, že budete upozorňovat na překlepy a povídat mi, jak moc tomu nerozumím, nepomůže tlalokk s identifikací. Tak si to propříště prosím odpusťte. Opravte chybu, určete jak to teda je a pokud to není problém uveďte zdroj. Nic víc, nic míň. To, si myslím, bude dostačující.


PS: Příště použíjte soukromou zprávu. Sem se to nehodí.
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-pomoc-s-urcenim-uniformy-t146858#471621 Verze : 0
Pane kolego, já bych to trochu obrátil. Já jsem se zde do žádného rozumování nepouštěl, takže bych spíše od Vás uvítal uvedení zdrojů a obhajobu Vašich soudů. Např. Vaše věta "Určitě to je však poddůstojník R-U armády", mě dost překvapila a nechápu co Vás k tomuto závěru vede. Nejsem odborník na uniformy a hodnosti, ale když už chcete slyšet můj názor, tak to určitě poddůstojník není. Voják nemá žádné hodnostní označení a ani bodák se nezdá že by byl poddůstojnický, portepee nevidím a to nahrává spíše úvaze, že je to Infanterist. U vojáka vpravo souhlasím s tím, že je to husar, ovšem opět nechápu Vaše myšlenkové pochody. Např. uvádíte "identický plášť a šavle", proboha jaký plášť ???? Já žádný nevidím a identický s čím ??? Podobná situace je s hodností. Pane kolego, nechci tady psát nějaké romány, takže to shrnu. Nepochybuji, že Vaše kvality jsou někde jinde, ale tohle se nezdá být šálekem Vaší kávy. Proto prosím, držme se každý svého "kopyta" a jistě tím pomůžeme i např. kolegovi tlalokkovi, kterému poradí skuteční odborníci.
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-pomoc-s-urcenim-uniformy-t146858#471714 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více