Midway (Bitva o Midway)

Diskuse

Co si myslíte o tomto filmu?
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#56667 Verze : 0
Hmmm... Já jej neviděl... Stydím se. Mohu požádat o detaily?
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#56678 Verze : 0
Je to film, řekl bych asi ze začátku 70.let, hraje tam Charleton Heston, začíná to americkým náletem na Tokio v dubnu 1942 a končí americkým vítězstvím. Jsou tam použity originální záběry z bojů, i když vypadá docela dobře, když americký svaz brání i bitevní loď Missouri.
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#56790 Verze : 0
...mám ten film rád, i když odpovídá době svého vzniku (natočit to s efekty Perl Harboru to by bylo jiný kafe), ale jsem rád, že ho mám jak v originále, tak česky. Natočeno bylo hodně válečných filmů,dobrých i špatných, tenhle patří k tomu lepšímu průměru.
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#58007 Verze : 0
Je to výborný film až na pár nepodstatných detailů.Například scéna kdy pilot U.S.Navy Ensing(poručík)George.H.Gay,jako jediný přežívší člen letky VT8 padá se svým Devastátorem na hladinu a v dalším zaběru je vidět,jak vylézá z F6F hellcat.Ale tyto nedostatky zase nahrazují jiné výborné sceny.Jako například zmiňovaný nálet na Tokio.Omlouvám se pánové,nechtěl jsem rýpat.Nicméně musí říct,že mám ten film opravdu rád.
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#60300 Verze : 0
v kazdom filme sa najdu nedostatku.ale treba uznat ze vo svojej dobe to bol unikat.perfekny
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#63746 Verze : 0
Na svou dobu výborný film, klasickou scénou je autentický záběr přistávající B 17 s napůl vysunutým podvozkem.
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#83747 Verze : 0

Citace - frantisek visvader :

v kazdom filme sa najdu nedostatku.ale treba uznat ze vo svojej dobe to bol unikat.perfekny



Ano přesně jsi to vystihl, film na svou dobu unikátní, mi například líbolo, jak vždycky jak ukázaly nějakou letku, tak tam napsali velitele, číslo letky a typy letadel, to v jiných filmech není. A protože to prokládali ještě těmi dobovými efekty, tak to dostalo ten realný nádech. ve stupnici od jedné do deseti, byt tomu filmu dal minimálně 8.
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#84685 Verze : 0
Mám takový pocit, že ty záběry z náletu na Tokio na začátku jsou hrané a jsou použité z jiného válečného filmu a sice z Třicet vteřin nad Tokiem. Schválně se na to doma mrknu. Mám je nahrané oba. Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#86251 Verze : 0
pěkný film a až budu marod tak si půjčím v půjčovně
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#92436 Verze : 0
jj pekne, nekdo se tam modelarsky vyradil co se tyce letadlovek:)) i kdyz poznat to bohuzel je, ale jasne doba.
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#124811 Verze : 0
Souhlasím, tenhle film patří k těm lepším .... a je jasné, že v době svého vzniku asi neměli na výběr než použít co nejvíce záběrů jednak autentických (ještě že už tehdá amíci tčili na barvu) a jednak jiných filmů - ta sedající B-17 je z Tora! Tora! Tora! a Doolitleův nálet je skutečně z Třicet vteřin nad Tokiem ....
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#124919 Verze : 0
akorát bylo podle mě zbytečný končit smrtí hlavního hrdiny... Confused


jinak se ten film celkem drží historické předlohy (až na jen pár vyjímek) a jen málo věcí si tam roubuje (třeba vztah s tou Japonkou - úplně zbytečný prodlužování metráže, podle mě)
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#144355 Verze : 0
Pekný film u mna má vysoké hodnotenie na tú dobu je to výnimočný film, ako spomenul kolega pasáže s tou japonkou boli nudné.
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#155682 Verze : 0
Proč to neukončit smrtí hlavního hrdiny? Aspoň je to změna, není to jenom další trapná historka o übersoldatovi, co přežije všecko, a vymyká se to z řady povinných hollywoodských happyendů. Ta Japonka mi taky nevadila, není to takové plýtvání časem jako v Harboru a třeba ty scény s jejím dědečkem (otcem?), věrným Asioameričanem(Smile), který musí dát pryč své milované holuby, aby jimi nemohl posílat zprávy do Japonska, jsou hodně povedené.
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#155749 Verze : 0
Ako myslíš to je tvoj názor, nebudeme sa tu predsa hádať, v tom Pearl harbor máš pravdu prvá pol hodnina je dosť nudná užijú si ju len fanúšikovia romantických filmov.
URL : https://www.valka.cz/Midway-Bitva-o-Midway-t15112#155772 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více