29.04.2013 - Šestá oběť z řad francouzských ozbrojených sil v Mali

Při průzkumné misi bylo lehké vozidlo (snad Peugeot P4) nadrotmistra (caporal-chef) Stéphana Duvala zasaženo improvizovanou náloží v oblasti severovýchodního Mali mezi Tin Zaouaten a Boughessa. Nadrotmistr Stéphane Duval zemřel, dva další vojáci byli zraněni.


Nadrotmistr Stéphane Duval patřil k 1. pluku parašutistů námořní pěchoty z Bayonne (1er RPIMa - 1e régiment de parachutistes d'infanterie de marine de Bayonne). Narodil se 22. srpna 1980, v armádě sloužil 11 let. Účastnil se misí v Gabonu, Guyaně, Pobřeží slonoviny, Afghánistánu a Burkině Faso. Osudná se mu stala operace Serval v Mali. Stal se šestou obětí z řad francouzských ozbrojených sil v operaci Serval. Ve 33 letech měl manželku a dvě děti.Během své služby obdržel četná vyznamenání, mimo jiné například Croix de la Valeur Militaire avec étoile d’argent.



Zdroj:
www.defense.gouv.fr
www.flickr.com
http://www.youtube.com/watch?v=yqJ7XW-rdTw
www.shadowspear.com
URL : https://www.valka.cz/29-04-2013-Sesta-obet-z-rad-francouzskych-ozbrojenych-sil-v-Mali-t159864#487406 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více