Taylor, David

     
Příjmení:
Surname:
Taylor Taylor
Jméno:
Given Name:
David David
Jméno v originále:
Original Name:
David Charlton Taylor
Fotografie či obrázek:
Photograph or Picture:
-
Hodnost:
Rank:
major Major
Akademický či vědecký titul:
Academic or Scientific Title:
- -
Šlechtický titul:
Hereditary Title:
- -
Datum, místo narození:
Date and Place of Birth:
13.11.1920 Loose
13.11.1920 Loose
Datum, místo úmrtí:
Date and Place of Decease:
13.04.2013
13.04.2013
Nejvýznamnější funkce:
(maximálně tři)
Most Important Appointments:
(up to three)
- -
Jiné významné skutečnosti:
(maximálně tři)
Other Notable Facts:
(up to three)
- -
Související články:
Related Articles:

Zdroje:
Sources:
www.telegraph.co.uk
URL : https://www.valka.cz/Taylor-David-t160424#488729 Verze : 0
     
Příjmení:
Surname:
Taylor Taylor
Jméno:
Given Name:
David David
Jméno v originále:
Original Name:
David Charlton Taylor
Všeobecné vzdělání:
General Education:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
Vojenské vzdělání:
Military Education:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
Důstojnické hodnosti:
Officer Ranks:
DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR
Průběh vojenské služby:
Military Career:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
Vyznamenání:
Awards:
Poznámka:
Note:
osobné al. plukovné číslo: 177778 Personal or Regimental No.: 177778
Zdroje:
Sources:
www.telegraph.co.uk
URL : https://www.valka.cz/Taylor-David-t160424#488733 Verze : 0
David Charlton Taylor se narodil 13 listopadu 1920 v Loose poblíž Maidstonu v hrabství Kent. Po absolvování Epsom College nastoupil na tři měsíce ke Královnině osobnímu královskému západokentskému pluku. Poté prošel výcvikem ve výcvikové jednotce pro důstojnické kadety. Následně nastoupil v dubnu 1941 k Oxfordshireskému a buckinghamshirskému lehkému pěšímu pluku. S jeho 1. praporem se v červnu 1944 vylodil v Normandii.


Dne 15. července dostal prapor v rámci operace, která měla vyčistit křídla pro postup britského XII. sboru na Évrecy, za úkol provést noční útok na silně bráněnou usedlost Cahier poblíž Mondrainville. Útok začal ve tři hodiny ráno následujícího dne. Taylor měl spolu se svou četou o dvou družstvech zaujmout pozici jihovýchodně od cíle a poté čelně zaútočit, zatímco zbytek praporu bude postupovat po obou křídlech. Jeho četa strávila půl dne ve vzdálenosti zhruba 250 metrů od čtyř dobře zakopaných kulometů a navíc musela přetrpět časté minometné přepady. Přesto dokázala svými vlastními kulomety vázat nepřátelské síly, a umožnit tak postup ostatním součástem praporu. Poté jeho četa vyrazila přes řady živých plotů vpřed a zapojila se do závěrečné fáze útoku, během níž se dostal do střetu s německým zadním vojem. Ten tak nemohl ohrožovat odsun zraněných do bezpečí. Obsazení Cahier si vyžádalo mnoho mrtvých a zraněných, prapor ztratil třetinu stavu. V rotě B byli zraněni či zabiti všichni důstojníci. Taylor obdržel za akci Vojenský kříž a převzal velení roty B.


V srpnu se prapor podílel na útoku na německou pozici u křižovatky východně od obce Thury-Harcourt. Během něj byl Taylor zraněn a evakuován do Anglie. K praporu se vrátil až v listopadu jako zástupce velitele roty D, s níž zúčastnil protiútoku v Ardenách. Avšak již během prvního pokusu o útoku v jednom ze zaminovaných a minomety postřelovaných lesů byl spolu s dalšími vojáky zabit i velitel roty. Taylor byl při této akci zraněn. Po několika týdnech se k rotě z ošetření vrátil a převzal její velení. Během operace VERITABLE, konkrétně během bojů o Říšský les, byl Taylor zraněn potřetí. V nemocnici v Louvain zůstal až do konce války v Evropě. Krátce po skončení bojů se v Hamburku opět připojil k praporu a převzal velení roty A.


V roce 1946 byl demobilizován a stal se advokátem. Tomuto povolání se věnoval sedm let a poté se věnoval personalistice v oblasti průmyslu. V roce 1977 se oženil s Ruth Nuttallovou. Manželství zůstalo bez potomků. Po odchodu do důchodu působil v jednom z tribunálů, který řešil spory mezi zaměstnanci a zaměstnavateli. Byl aktivistou, který podporoval církev, místní dětskou charitu a konzervativní stranu. Zemřel 13. dubna 2013.



Zdroje:
www.telegraph.co.uk
URL : https://www.valka.cz/Taylor-David-t160424#488728 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více