Panzer-fake-car???

má někdo nějaké info????
Panzer-fake-car??? -


URL : https://www.valka.cz/Panzer-fake-car-t16195#60083 Verze : 0
odpověď je jednoduchá jde o VW82 (známější jako Kübelwagen) zde ve verzi panzeratrapen, tedy jako atrapa tanku pro výcvik pěchoty, používal se celkem běžně, na začátku války, jde o lehkou konstrukci ze dřeva nasazenou na standardní vozidlo. Jinak je to pěkná fotka. podobná vozidla použil Romel při vylodění v africe (byla ale udělána na místě a vypadala jinak) aby spojence přesvědčil o své síle.
URL : https://www.valka.cz/Panzer-fake-car-t16195#60117 Verze : 0
Plně souhlasím a mám dotaz na potvrzení/případně vyvrácení názoru: nešlo jen o výcvik pěchoty ale snad také o základní (taktický) výcvik velitelů tanků? Přece jenom to šetří PHM při přesunech na skutečnou vzdálenost... Mám dojem, že v ČSLA do naši velitelé dovedli do dokonalosti - určitě si mnoho z kolegů pamatuje na "vrčící" Twisted Evil osádky tanků, běhající v terénu "pěšky jako na vozidle". Laughing
URL : https://www.valka.cz/Panzer-fake-car-t16195#60151 Verze : 0
spíš než o spotřebu šlo o opotřebení skutečných tanků, to je mnohem dražší než PHM, jestli se atrapy užívaly i ke školení velitelů netuším ale spíš ne, jízdní vlastnosti jsou hodně odlišné a do terénu se to moc nehodí, pěchota si zvykala na motorová vozidla a na tvar tanků, učila se házet na ně zezadu granáty (atrapy) a podobně. Pokud vím první podobné atrapy byly na BMW Dixi, ještě v reichswehru.
URL : https://www.valka.cz/Panzer-fake-car-t16195#60161 Verze : 0
...
Panzer-fake-car??? -


Panzer-fake-car??? -


Panzer-fake-car??? -


Panzer-fake-car??? -


URL : https://www.valka.cz/Panzer-fake-car-t16195#60187 Verze : 0
Možná by stálo za to připomenout dobu kdy se podobné vozidlo používalo. Tehdy to bylo vynucené prostým faktem, že jiné tanky nebyly. Dokonce i lehké Pz.I byly příliš vzácné.
URL : https://www.valka.cz/Panzer-fake-car-t16195#73086 Verze : 0
to Ice zde bohužel nemáš pravdu, ta původní fotka je na KdF 82 a ten se vyráběl až v roce 1940 kdy už tanků bylo dost, Původní verze byly opravdu náhražkou tanků (dokonce ještě v Reichswehru), ale dělalo se to zřejmě hodně dlouho, existuje dokonce fotka atrapy z Afriky kde je to opět Kübel namaskovaný jako obrněné vozidlo v domácí pruhované látce (zde zřejmě jako věc na oklamání britů) Ten originální se značil KdF 823 a byla to verze dělaná v sérii někdy v roce 1940/41 a je to ten na první fotce, u té Branovo nevím na čem je to postavené, ale také se mi to zdá z doby pozdější.
URL : https://www.valka.cz/Panzer-fake-car-t16195#73113 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více