Conspiracy (Konference ve Wannsee)

Diskuse

Konference ve Wannsee


Velká Británie/USA


2001, 96 min


režie: Frank Pierson
hrají: Stanley Tucci, Kenneth Branagh, Colin Firth, Barnaby Kay, Ben Daniels, Ian McNeice


Je to film o konferenci, která se odehrála 20.ledna 1942, během které se rozhodlo o konečném řešení židovské otázky. Dialogy jsou přesně podle záznamu z konference.
URL : https://www.valka.cz/Conspiracy-Konference-ve-Wannsee-t16275#60360 Verze : 0
Můžu se zaptat na originální (anglický) název tohoto filmu? díky
URL : https://www.valka.cz/Conspiracy-Konference-ve-Wannsee-t16275#60381 Verze : 0
Konečně jsem jej viděl celý (předtím se mi dvakrát povedlo chytnout konec a docela mě to sr*lo). Musím říct, že nezasvěcený člověk to po 15 minutách vypne, ale ten, koho 2WW zajímá a ví co se po této konferenci opravdu dělo musí zaplesat. Já jsem byl opravdu nadšen, zvláště mistrně chladnou rolí Kennetha Branagha a Stanleye Tucciho jako Adolfa Eichmana. Výtečné!
URL : https://www.valka.cz/Conspiracy-Konference-ve-Wannsee-t16275#71958 Verze : 0
Abych byl upřímný, tak před shlédnutím tohoto filmu jsem o žádné konferenci ve Wansee nevěděl a k tomu, abych se na to kouknul mě dohnaly jen ukázky, na kterých byly nacističtí papaláši a SS-mani, ale když jsem dozvěděl jaké je vůbec téma této konference tak jsem prostě od televize nemohl odejít.
URL : https://www.valka.cz/Conspiracy-Konference-ve-Wannsee-t16275#72099 Verze : 0
Moc bych to chtěl vidět a nevím kde to sehnat.Byl dokonce novinován na Elsu.Cenu televizí.A ve více kategoriích, ale ani v jedné nevyhrál.
URL : https://www.valka.cz/Conspiracy-Konference-ve-Wannsee-t16275#74664 Verze : 0

Citace - Michal Nav :

Moc bych to chtěl vidět a nevím kde to sehnat.Byl dokonce novinován na Elsu.Cenu televizí.A ve více kategoriích, ale ani v jedné nevyhrál.

Zkus to ve videopůjčovně.
URL : https://www.valka.cz/Conspiracy-Konference-ve-Wannsee-t16275#74678 Verze : 0
Na HBO to jeste nedavno bezelo, ne ? Kazdopadne film je to dobrej, sice jsme to nejak diskutovali, ze je tam par nepresnosti, obsahovych, ale nic zavazneho. Bohuzel si z hlavy nepamatuju, co presne to bylo, zkusim se po tom podivat ...
URL : https://www.valka.cz/Conspiracy-Konference-ve-Wannsee-t16275#77129 Verze : 0
Kdo chce seznam účastníků konference, nechť klikne sem
URL : https://www.valka.cz/Conspiracy-Konference-ve-Wannsee-t16275#77282 Verze : 0
Dívali jsme se na to, Admine, tenkrát spolu, před tím běžel dokument o Falklandech. Byli jsme ale po srazu tak utahaní, že jsme u filmu usínali.
URL : https://www.valka.cz/Conspiracy-Konference-ve-Wannsee-t16275#83727 Verze : 0
"Scénářem" k filmu se stal zápis z konference, určený pro státního podsekretáře Luthera z říšského ministerstva zahraničních věcí. Byl to jediný zápis o konferenci, který se dochoval.
URL : https://www.valka.cz/Conspiracy-Konference-ve-Wannsee-t16275#115311 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více