31.10.2013 - Rusko couvá od spolupráce s NATO v otázce raketového systému

Ruský prezident Vladimir Putin zrušil příkaz, kterým byla v roce 2011 zřízena skupina, která měla s Aliancí spolupracovat v otázce protiraketové obrany. Putin zároveň odvolal dekret z minulého roku, kterým vytvořil post speciálního vyslance pro jednání o obranném štítu s NATO.
Kreml považuje protiraketový štít NATO za hrozbu pro své strategické atomové zbraně a nebere v potaz ujištění USA, že plánované interceptory nezaměří ruské rakety. Moskva se nechala slyšet, že bude reagovat na postup NATO formou prohloubení obranné spolupráce se středo-asijskými státy, které jsou součástí Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti. Moskva zároveň oznámila dodávku střel S-300 pro Bělorusko a Kazachstán.

www.nationaljournal.com
URL : https://www.valka.cz/31-10-2013-Rusko-couva-od-spoluprace-s-NATO-v-otazce-raketoveho-systemu-t165546#499375 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více