Anotace - Jiří Sehnal, Radek Palička (Československé vojenské letecké odznaky)

Jiří Sehnal, Radek Palička
Československé vojenské letecké odznaky
Praha, Grada 2013, 240 stránek
ISBN 978-80-247-0




Letecké odznaky jsou velmi oblíbené mezi sběrateli. Nicméně naše odborná literatura se jim dosud vyhýbala. To stěžovalo sběratelům orientaci a dávalo možnost podvodníkům uvádět na trh pod různými klamavými historkami fantazijní novoděly. Nyní konečně vyšla dlouho očekávaná kniha, která jistě potěší všechny zájemce o tuto oblast. Začíná stručně obdobím 1. světové války, respektive odznaky různých armád, kde letci českého původu sloužili. Pokračuje podrobně meziválečným obdobím, v období 2. světové války popisuje odznaky čs. letců sloužících v exilu. Podrobně je popsáno období poválečné, až do dnešní doby. V kapitole Slovensko jsou uvedeny odznaky jak válečné, tak i současné. V knize je více než 400 barevných fotografií. Zde by šlo vytknout jejich ne zcela prvotřídní kvalitu. V závěrečné kapitole je dosud nikdy nepublikovaný seznam výrobců jak tuzemských tak zahraničních, obrázky značení včetně punců a 64 příloh s obrázky různých dokladů, ať už vojenských věstníků, korespondence s výrobci a udělovacích dekretů či průkazek.
URL : https://www.valka.cz/Anotace-Jiri-Sehnal-Radek-Palicka-Ceskoslovenske-vojenske-letecke-odznaky-t165838#499924 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více